Aziatische salade met kip en pittige satésaus

Aziatische salade met kip en pittige satésaus

Wauw! Dit is toch wel één van de lekkerste salades die ik ooit gegeten en klaargemaakt heb. Deze Aziatische salade met zelfgemaakt Naanbrood en pittige satésaus is absoluut een blijvertje. Zelfs de kids hebben echt goed meegegeten en dat gebeurt toch niet vaak met salades. De kip is ook super lekker om met rijst te eten en ik als patat verslaafde ga hem ook een keertje maken met patat….mag toch best?

recept Aziatische salade

Aziatische salade

4 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak (300 gram) sla naar keuze
  • 2 grote penen in dunne reepjes gesneden
  • 2 avocado's in blokjes gesneden
  • paar takjes koriander grof gehakt
  • 100 gram cashewnoten ongezouten
  • 500 gram kipfilet of kippendijen in reepjes gesneden

Aziatische marinade

  • 2 flinke eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 2 flinke eetlepels sweet chilisaus
  • 1/2 citroen sap + rasp

Pittige satésaus

  • 2 grote eetelepels pindakaas met nootjes
  • 5 eetlepels ketjap manis meer als je wilt
  • 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • snufje peper
  • 1 eetlepel ketchup
  • water naar eigen dikte toevoegen

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de Aziatische marinade. Verwarm een scheut olie in een hapjespan en bak de kipfilet met een snufje peper en zout goudbruin. Voeg de Aziatische marinade toe en bak het geheel tot de kip gaar is en de saus kleverig geworden is.
  • Rooster in een droge koekenpan de cashewnoten. Leg de sla op een grote serveerschaal. Verdeel daaroverheen de reepjes wortel, stukjes avocado en de grof gesneden koriander. Leg dan de Aziatische kip reepjes op de sla met eventueel wat kleverige saus en bestrooi met de cashewnoten.
  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe en verwarm even kort op het fornuis.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

recept Naanbrood

Naanbrood

4 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 7 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 zakjes gedroogde gist
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels Grieks yoghurt
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetelepel olijfolie
  • 150 milliliter melk
  • 1 ei
  • zeezout
  • 1,5 theelepel korianderzaad
  • 1,5 theelepel komijnzaad
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels roomboter
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • handje verse koriander (gebruik alleen de blaadjes) fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Voeg 2 theelepels suiker en het zakjes gist toe. Laat dit eventjes staan.
  • Vijzel de korianderzaad, komijnzaad en uienpoeder met een snuf peper en zout. Meng dit mengsel met 500 gram bloem en het zakje bakpoeder.
  • Meng 3 eetlepels Griekse yoghurt met 1 ei en 1 el olijfolie. Voeg het melk met gist hieraan toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot je een mooi soepel, iets plakkerig, deeg hebt. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met huishoudfolie of een warme theedoek. Laat dit minimaal 1,5 uur rijzen.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Vorm 7 bollen van het deeg en kneed op een met bloem bestrooide werkplek uit tot naanbrood. Verwarm 2 eetlepels roomboter en meng dit met de verse kruiden en een snuf zeezout. Smeer de broodjes ermee in en bak de broodjes voor ongeveer 10 minuten. Zeg op het laatst nog even de grillstand aan voor een mooie goudbruine kleur. Smeer voor als de broodjes uit de oven komen nog een keertje in met het botermengsel en serveer het liefst meteen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Salade als avondmaaltijd

Voorheen aten wij eigenlijk nooit een salade als avondmaaltijd. Nu ik steeds meer aan het experimenteren ben merk ik dat het juist super lekker kan zijn om een salade s’avonds als maaltijd te eten. Als je maar zorgt dat er voldoende in je salade zit. Deze salade kan je eventueel ook zonder Naanbrood eten. Ik ben benieuwd naar jullie favoriete salade. Laat deze achter in een reactie onderaan bij de comments of op de Familie over de Kook Facebookpagina.

Aziatische kip salade met zelfgemaakt Naanbrood en zelfgemaakte pittige satésaus. De salade zelf kost echt weinig tijd en moeite om te maken. Ik heb de salade gegeten met zelfgemaakt Naanbrood maar met Naanbrood uit de supermarkt kan ook prima. De salade kan je uiteraard ook eten zonder Naanbrood….wordt het tevens meteen een stuk gezonder.
Van deze prachtige kleuren krijg je toch meteen ontzettende honger. Deze salade is absoluut een blijvertje bij ons thuis.