Chinese bami met prei en ham

Chinese bami met prei en ham

Chinese bami met prei en ham. Een heerlijke én snelle avondmaaltijd waar het hele gezin van kan smullen. Serveer de Chinese bami met pindasaus, kroepoek en komkommer in zuur. Pure verwennerij.

Chinese bami met prei, ham en pindasaus

Zelf Chinese bami maken

Als er één gerecht is waar onze jongste helemaal gelukkig van wordt dan is het deze bami. Dat vind ik totaal niet erg want deze avondmaaltijd staat binnen 25 minuten op tafel.

Dus heb je geen zin om te koken en wil je eigenlijk afhalen? Niet doen!! Maak gewoon deze heerlijke zelfgemaakte Chinese bami met prei en ham klaar.

Andere lekkere én simpele bami recepten zijn: Surinaamse bami, bami met gehakt en pindasaus of maak eens de bami met kip ketjap.

Chinese bami met prei en ham

Chinese bami met prei

Laten we eerlijk zijn….in Chinese bami zit amper groenten. Dat maakt stiekem die bami ook zo lekker. In mijn variant zit naast 1 prei ook 0,0 groenten!

Wil je liever een avondmaaltijd waar wel groenten in zit? Voeg dan een zak bami/nasi roerbak groenten toe. Je Chinese bami smaakt dan wel heel anders, daar moet je dan wel even rekening mee houden.

Chinese bami met pindasaus

Wat mij betreft mag pindasaus bij bami (nasi overigens ook) echt niet ontbreken. Als wij vroeger Chinees gingen afhalen dan nam ik altijd bami met pindasaus. Helaas is het mij nog nooit gelukt om echt die zoete Chinese pindasaus na te maken.

De pindasaus die ik voor bij dit gerecht maak is gelukkig ook super lekker. Je hebt hiervoor nodig pindakaas (duh), sambal, knoflookpoeder, uienpoeder, ketchup, ketjap manis en water.

Alles mengen met heet water, even verwarmen op het fornuis en klaar is kees. Zelf pindasaus maken is echt zoveel lekkerder dan een kant en klare pindasaus.

Recept Chinese bami met prei en ham

Chinese bami met prei en ham

Chinese bami: snel én simpel

Voortaan hoef je bami van de Chinees niet meer af te halen. Maak gewoon zelf Chinese bami. Super snel én simpel!
4.13 van 8 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Chinees, Nederlands
Trefwoord: bami, Chinese bami, Chinese bami met prei en ham, ham, prei, simpele bami
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram mie nestjes
  • 1 prei gewassen en in dunne halve ringen gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 kip bouillonblokje
  • 100 gram achterham beleg in stukjes gesneden
  • zonnebloemolie
  • snuf versgemalen peper en zout
  • 4 stuks eieren
  • kroepoek

PINDASAUS

  • 4 eetlepels pindasaus flinke eetlepels
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
  • 1 theelepel suiker
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • 1/3 theelepel gemberpoeder
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • heet water hoeveelheid naar eigen wens toevoegen

Instructies

  • Kook de nestje mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het kip bouillonblokje. Giet de mie af en spoel na met koud water. (dit voorkomt plakken) Meng een scheutje zonnebloemolie door de gekookte mie.

MAAK DE PINDASAUS:

  • Meng alle ingrediënten voor de pindasaus. Voeg heet water naar eigen inzicht toe. Hoe meer water hoe dunner de pindasaus. Verwarm de pindasaus op niet al te hoog vuur. 

MAAK DE BAMI:

  • Verhit ondertussen in een wok of hapjespan een scheut zonnebloemolie. Bak de uien met de knoflook en prei. Voeg de stukjes achterham toe en bak kort mee. Breng eventueel op smaak met een snuf peper en zout.
    TIP: ook lekker is om nog een half kip bouillonblokje mee te bakken. Dat geeft een iets kruidigere smaak aan de bami.
  • Schep de gekookte mie door het prei/ham mengsel en verwarm op middelhoog vuur. Mocht de mie teveel plakken voeg dan een beetje extra zonnebloemolie toe.
  • Verhit ondertussen in een koekenpan een scheutje olie en bak de eieren met de deksel op de pan. 
    Serveer de bami met de gebakken eieren, kroepoek en pindasaus. 
    TIP: wij eten graag mini loempia’s bij de Chinese bami maar met kip in ketjap gebakken is ook zeker een aanrader.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Chinese bami met prei en ham

Chinese bami met ham en prei

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.