Burgers met oude kaas en burgersaus

Burgers met oude kaas en burgersaus

Burgers met oude kaas en burgersaus. Een sappige burger is de ultieme verwennerij en bij veel mensen favoriet. Deze burger hopelijk ook.

burgers met oude kaas en burgersaus

Wat maakt een burger nu zo lekker?

Het antwoord is simpel! Namelijk de juiste combinatie van ingrediënten. Ik heb dit keer gekozen voor een combinatie van oude kaas, goudbruin gebakken uien en een heerlijke maar o zo simpele burgersaus.

Het lekkerste resultaat krijg je als je de burger op de bbq bereidt. Zo krijgt je vlees namelijk een heerlijke rooksmaak. Mocht je nu niet in het bezit zijn van een bbq, je kunt de burgers ook gewoon in een grillpan, koekenpan of in de airfryer bereiden.

Eet jij net zo graag als wij een burger? Probeer dan ook eens de volgende recepten: burgers met gebakken uien en kruidenolie, gegrilde kipburger met tomatensalsa of maak eens de Italiaanse hamburger met kruidige ketchup.

Oude kaas

Waarom is oude kaas zo lekker op een burger? Oude kaas is een uitstekende keuze voor op een burger vanwege zijn volle en intense smaak. De rijping van oude kaas zorgt voor een rijkere en pittigere smaak dan bijvoorbeeld jonge kaas.

Wanneer de oude kaas smelt op de hete burger, geeft het een heerlijke romigheid en super lekkere intense smaak. Ik gebruik graag geraspte oude kaas maar je kunt natuurlijk ook plakjes oude kaas gebruiken.

TIP: gebruik wel goede kwaliteit kaas. Dit komt de smaak namelijk echt ten goede!

burger met oude kaas

Simpele burgersaus

Een burger is natuurlijk niet compleet zonder een smakelijke (burger)saus. Een goede saus geeft de burger een extra smaakboost en zorgt voor een perfecte balans tussen alle ingrediënten.

Ik heb dit keer een simpele burgersaus gemaakt op basis van mayonaise, ketchup en voor wat pit sriracha. Verder breng ik de saus op smaak met een beetje knoflookpoeder, uienpoeder en flink wat versgemalen zwarte peper. (wees echt niet te zuinig met de zwarte peper!)

Om de saus extra bite en smaak te geven voeg ik nog fijngehakte zoet-zure augurk toe en een klein beetje augurkensap.

Recept burgers met oude kaas en burgersaus

simpele burgersaus met augurk

Burgers met oude kaas en burgersaus

Vergeet de gele M en maak zelf een heerlijke burger. Bijvoorbeeld deze burges met oude kaas en burgersaus. Smullen maar!
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: burger, burgers, burgers met oude kaas, burgersaus, oude kaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks rundvlees burgers
  • 4 burgerbroodjes ik gebruikte dit keer Kaiserbroodjes
  • 75 gram oude kaas geraspt
  • ijsbergsla of andere sla naar eigen smaak
  • 2 tomaten in plakjes gesneden
  • 1 ui in dunne halve ringen gesneden (grote ui gebruiken, anders 2 uien)

BURGERSAUS

  • 4 eetlepels mayonaise flinke eetlepels gebruiken
  • 2 eetlepels ketchup ik gebruikte Remia Amerikaans ketchup
  • 2 theelepels srirach
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper echt niet te zuinig zijn!
  • 2 zoet-zure augurken fijngehakt
  • 1 theelepel augurkensap

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de burgersaus en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Druk de kant en klare burgers plat en bestrooi beide kanten van de burgers met een flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout.
  • Grill de burgers goudbruin en gaar. Laat de geraspte kaas over de burgers smelten. 
  • Bak ondertussen in een koekenpan de uien in een klein scheutje zonnebloemolie samen met een snuf versgemalen zwarte peper en zout. Voeg vlak voordat de uien klaar zijn een klein klontje roomboter toe en bak nog even kort verder. (zo krijgen je uien een heerlijke smaak)
  • Snijd de (kaiser)broodjes open en smeer de onderkant in met de burgersaus. Leg daarop wat sla, de gebakken uien, tomaat, burger, eventueel extra plakjes augurk en nog wat extra burgersaus.
  • Eet smakelijk!
  • TIP: rooster eventueel de opengesneden kaiserbroodjes eventje goudbruin. Dit kan onder een grill, op de bbq of in een koekenpan. Smeer binnenkant van de broodjes voor extra smaak eventueel voor het bakken in met een beetje roomboter.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Burgers met oude kaas en burgersaus

Deze simpele burger met oude kaas en burgersaus is een ware smaaksensatie. Beaudine en Jan Willem eten dit dan ook heel graag. Voor Amaranthe maak ik altijd de burger zonder kaas, zij is niet zo’n kaasliefhebber. Hopelijk ga jij deze zomer ook nog vaak deze burger maken.

Andere kaasopties

Natuurlijk is oude kaas niet de enige optie voor op een burger. Er zijn talloze andere soorten kaas die je kunt uitproberen. Voor de liefhebbers van een mildere smaak is jonge of jong belegen kaas een goede keuze.

Mozzarella voegt een heerlijke smeltende en romige textuur toe aan de burger, terwijl cheddar een klassieke keuze is die perfect samengaat met sappig vlees.

Blauwe kaas voegt dan weer een intense en zoute smaak toe, voor de avontuurlijke burgerliefhebbers onder ons. Aan mij is echter blauwe kaas niet besteed 😉

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken