BLT burger met gebakken ei

BLT burger met gebakken ei

Een hamburger is natuurlijk altijd lekker om te eten. Deze BLT burger met gebakken ei is helemaal een feestje om te eten. Het is een ontzettend simpele burger, zonder al te veel opsmuk. Door te kiezen voor goede ingrediënten, is de burger wel echt super smaakvol.

BLT burger

Zo gebruikte ik uitgebakken ontbijtspek. Kant en klare spek maar die is echt zooooo lekker!!! In plaats van een plakje cheddar, gebruikte ik Old Amsterdam. Ook het broodje is iets luxer dan de normale burgerbroodjes. Ik maakte voor deze BLT burger zelf van gehakt de burgers. Uiteraard kan je ook goede kant en klare burgers gebruiken. Binnen een kwartiertje kan je dan al genieten van een mega lekkere burger.

Waar staat BLT voor

Een BLT is eigenlijk een klassiek Amerikaanse sandwich. De letters BLT staan voor bacon-lettuce-tomato. Ofwel een broodje met bacon-sla-tomaat. Nu heb ik ervoor gekozen om er geen sandwich van te maken maar een burger. Door een gebakken ei toe te voegen, krijg je echt een waanzinnig lekkere burger.

Wees gewaarschuwd! Deze burger kan je niet netjes eten 😉

recept BLT burger met gebakken ei

BLT burger met gebakken ei en frietjes

BLT burger met gebakken ei

Een heerlijke BLT burger met gebakken ei en Old Amsterdam kaas
3.50 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: BLT, BLT burger, gebakken ei, Old Amsterdam
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 4 plakjes Old Amsterdam of andere kaas naar keuze
  • 4 burger broodjes naar keuze
  • sla naar keuze (ik gebruikte kropsla)
  • 2 trostomaten in plakjes gesneden
  • 4 eieren
  • mayonaise naar keuze
  • uitgebakken spek ik gebruikte kant en klare plakjes uitgebakken spek. Deze hoef je alleen nog op te warmen.
  • pul biber optioneel

Instructies

  • Meng het gehakt met een flinke snuf peper en zout. Vorm er 4 gehaktballen van en druk deze plat tot een burger. Grill de burgers op de bbq of grillpan. Laat eventjes de plakjes kaas over de burgers smelten.
  • Bak ondertussen ook de eieren, rooster eventueel de broodjes en bak de spek.
  • Smeer de onderkant van het broodje in met een dikke laag mayo en de bovenkant een beetje. Beleg de onderkant met sla, tomaat, burger, gebakken ei en weer een beetje sla.
  • Wij houden van pittig, dus ik strooi graag nog een beetje zwarte peper en pul biber (chilivlokken) over de gebakken ei.
  • Simpel maar o zo lekker deze BLT burger!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Burger met old Amsterdam en gebakken ei

Smullen maar!

Hopelijk loopt het water ook bij jou meteen in mond bij het zien van deze foto’s. Deze BLT burger is echt een favoriet inmiddels bij ons thuis. Voor de mayonaise gebruik ik graag een zurige mayonaise. Deze Van Ton mayonaise kregen wij pasgeleden opgestuurd en is erg lekker op de burger. De mayonaise bevat geen suiker, geen E-kleurstoffen en geen E-conserveermiddelen. Qua smaak moet je denken aan een Belgische mayo. Wil je liever een zoetere en lobbige mayonaise? Dan kan je ook zelf je mayonaise maken.

Andere lekkere burgers

Ook lekkere burgers om te maken zijn: kipburger met mangosalsa en limoenmayonaise, zelf een cheeseburger maken of maak de Big Tasty van de McDonald’s na

Zelf mayonaise maken

zelfgemaakte mayonaise met staafmixer

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 1 ei
  • flinke snuf peper en zout
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 1,5 theelepel suiker hoeft niet is wel lekker
  • 1 theelepel azijn meer als je van zuur houdt
  • scheutje citroensap naar smaak

Instructies

  • Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg het citroensap, azijn, zout, peper, mosterd en suiker toe. Giet er 250 ml olie bij.
  • Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Breng eventueel verder op smaak.
  • Voeg je meer azijn of citroensap toe, dan wordt de mayo zuurder. Voeg je meer mosterd toe, dan wordt het iets pittiger. Maar net wat jij persoonlijk lekker vindt. Durf dus zeker te spelen met de smaken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.