Broodje warme beenham met pindasaus

Broodje warme beenham met pindasaus

Broodje warme beenham met pindasaus. Dit heerlijk broodje is extra lekker met crispy chili olie en seroendeng. Duik dus snel de keuken in.

broodje warme beenham met pindasaus

Beenham met champignons

De basis van dit broodje is natuurlijk de warme beenham. Ik bak de beenham samen met champignons, waardoor het een goed vullend broodje is. De champignons nemen het sap van de beenham op en worden heerlijk sappig. Wil je liever een vegetarische variant maken? Kies dan voor een mix van paddenstoelen zoals oesterzwammen, shiitake en kastanjechampignons. Net zo lekker!

Andere lekkere broodjes met ham zijn: broodje gebakken ham met kerrie-mayonaise, broodje ham-prei salade met ei of maak eens het broodje gezond met gebakken ham en kruidenmayonaise klaar.

Recept broodje warme beenham met pindasaus

broodje warme beenham met pindasaus

Broodje warme beenham met pindasaus

Ontdek dit verrukkelijke broodje warme beenham met pittige pindasaus, crispy chili olie en seroendeng.
Vind jij dit recept lekker?
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: beenham, crispy chili olie, pindasaus, pittige pindasaus, seroendeng
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 broodjes naar keuze
  • 200 gram beenham beleg in stukjes gesneden
  • 200 gram kastanje champignons grof gesneden
  • 3 stengels boui in ringetjes gesneden
  • rucola
  • 2 flinke theelepels crispy chili olie + extra
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • zonnebloemolie
  • seroendeng

PITTIGE PINDASAUS

  • 3 flinke eetlepels pindakaas met nootjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 crispy chili olie
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • warm water naar eigen inzicht qua dikte

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pindasaus en verwarm op middelhoog vuur tot de pindasaus de juiste dikte heeft. Zet het vuur vervolgens laag en houdt de pindasaus warm. 
  • Verwarm in een koekenpan een scheutje olie. Bak de uien met de champignons, en een snuf zwarte peper en zout. Als de champignons en uien goudbruin zijn, voeg dan de beenham en crispy chili olie toe en bak dit kort mee.
    (ook lekker om op de bbq te bereiden…je krijgt dan een heerlijke rooksmaak)
  • Snijd de broodjes open. Beleg de onderkant met rucola, daaroverheen de gebakken beenham en de pittige pindasaus. Die hoeveelheid pindasaus is uiteraard naar eigen smaak.
  • Strooi vervolgens de seroendeng eroverheen samen met de bosui. Zelf voeg ik nog extra crispy chili olie toe. Eet smakelijk.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Pittige pindasaus met crispy chili olie

Een mega verslaving van ons is crispy chili olie. Dit gebruiken wij overal op én bij. De ster van dit broodje is zonder twijfel de pindasaus. Maak de pindasaus lekker pittig en voeg crispy chili olie toe voor een extra kick. Het zorgt voor een heerlijke balans tussen romig en pittig. Geloof me, je gaat deze combinatie écht heel erg lekker vinden.

Seroendeng als finishing touch

Ik garneer dit broodje graag met seroendeng. Dit zorgt namelijk voor een zoete en extra knapperige touch. De kokos en pinda’s uit de seroendeng passen perfect bij de pittige pindasaus en maken het broodje helemaal af.