Broodje warme beenham met pindasaus. Dit heerlijk broodje is extra lekker met crispy chili olie en seroendeng. Duik dus snel de keuken in.
Als je zin hebt in een broodje dat echt indruk maakt zonder al te veel moeite? Maak dan dit broodje warme beenham met een verrukkelijke pittige pindasaus. Dit is comfortfood op z’n best, perfect voor een lunch of een snelle maaltijd.
Beenham met champignons
De basis van dit broodje is natuurlijk de warme beenham. Ik bak de beenham samen met champignons, waardoor het een goed vullend broodje is. De champignons nemen het sap van de beenham op en worden heerlijk sappig. Wil je liever een vegetarische variant maken? Kies dan voor een mix van paddenstoelen zoals oesterzwammen, shiitake en kastanjechampignons. Net zo lekker!
Andere lekkere broodjes met ham zijn: broodje gebakken ham met kerrie-mayonaise, broodje ham-prei salade met ei of maak eens het broodje gezond met gebakken ham en kruidenmayonaise klaar.
Recept broodje warme beenham met pindasaus
Broodje warme beenham met pindasaus
Ingrediënten
- 4 broodjes naar keuze
- 200 gram beenham beleg in stukjes gesneden
- 200 gram kastanje champignons grof gesneden
- 3 stengels boui in ringetjes gesneden
- rucola
- 2 flinke theelepels crispy chili olie + extra
- snuf versgemalen zwarte peper en zout
- zonnebloemolie
- seroendeng
PITTIGE PINDASAUS
- 3 flinke eetlepels pindakaas met nootjes
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 crispy chili olie
- 1 eetlepel ketchup
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- snuf versgemalen zwarte peper en zout
- warm water naar eigen inzicht qua dikte
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pindasaus en verwarm op middelhoog vuur tot de pindasaus de juiste dikte heeft. Zet het vuur vervolgens laag en houdt de pindasaus warm.
- Verwarm in een koekenpan een scheutje olie. Bak de uien met de champignons, en een snuf zwarte peper en zout. Als de champignons en uien goudbruin zijn, voeg dan de beenham en crispy chili olie toe en bak dit kort mee. (ook lekker om op de bbq te bereiden…je krijgt dan een heerlijke rooksmaak)
- Snijd de broodjes open. Beleg de onderkant met rucola, daaroverheen de gebakken beenham en de pittige pindasaus. Die hoeveelheid pindasaus is uiteraard naar eigen smaak.
- Strooi vervolgens de seroendeng eroverheen samen met de bosui. Zelf voeg ik nog extra crispy chili olie toe. Eet smakelijk.
Pittige pindasaus met crispy chili olie
Een mega verslaving van ons is crispy chili olie. Dit gebruiken wij overal op én bij. De ster van dit broodje is zonder twijfel de pindasaus. Maak de pindasaus lekker pittig en voeg crispy chili olie toe voor een extra kick. Het zorgt voor een heerlijke balans tussen romig en pittig. Geloof me, je gaat deze combinatie écht heel erg lekker vinden.
Seroendeng als finishing touch
Ik garneer dit broodje graag met seroendeng. Dit zorgt namelijk voor een zoete en extra knapperige touch. De kokos en pinda’s uit de seroendeng passen perfect bij de pittige pindasaus en maken het broodje helemaal af.
Dit broodje warme beenham met (pittige) pindasaus is bij ons thuis altijd een succes. Hopelijk smul jij er straks net zo van 🙂 Eet smakelijk alvast.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.