Trefwoord: beenham, crispy chili olie, pindasaus, pittige pindasaus, seroendeng
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 7 minutenminuten
Totale tijd: 17 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
4broodjes naar keuze
200grambeenham belegin stukjes gesneden
200gramkastanje champignonsgrof gesneden
1 kleineuifijngesnipperd
3 stengels bosuiin ringetjes gesneden
rucola
2 flinketheelepelscrispy chili olie + extra
snufversgemalen zwarte peper en zout
zonnebloemolie
seroendeng
PITTIGE PINDASAUS
3 flinkeeetlepelspindakaas met nootjes
3eetlepelsketjap manis
3 flinketheelepelscrispy chili olie minder als je niet van pittig houdt
1eetlepelketchup
1/2theelepelknoflookpoeder
snufversgemalen zwarte peper en zout
warm waternaar eigen inzicht qua dikte
Instructions
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus en verwarm op middelhoog vuur tot de pindasaus de juiste dikte heeft. Zet het vuur vervolgens laag en houdt de pindasaus warm.
Verwarm in een koekenpan een scheutje olie. Bak de uien met de champignons, en een snuf zwarte peper en zout. Als de champignons en uien goudbruin zijn, voeg dan de beenham en crispy chili olie toe en bak dit kort mee. (ook lekker om op de bbq te bereiden...je krijgt dan een heerlijke rooksmaak)
Snijd de broodjes open. Beleg de onderkant met rucola, daaroverheen de gebakken beenham en de pittige pindasaus. Die hoeveelheid pindasaus is uiteraard naar eigen smaak.
Strooi vervolgens de seroendeng eroverheen samen met de bosui. Zelf voeg ik nog extra crispy chili olie toe. Eet smakelijk.