Broodje ossenworst met pittige mayonaise. Verwen jezelf tijdens de lunch eens met dit heerlijke broodje ossenworst. Smullen maar!
Dit heerlijke en simpel te maken broodje is weer eens iets anders dan het standaard broodje ossenworst. Wij eten dit broodje graag tijdens de lunch maar hij staat ook regelmatig in de avond op tafel bij een kommetje soep. Zo is brood in de avond eten echt totaal geen straf 🙂
Broodje ossenworst
Ik weet nog goed dat het eerste wat ik at in het ziekenhuis… inmiddels bijna 18 jaar geleden…. na mijn keizersnede, dat was namelijk een broodje ossenworst.
Nog steeds eet ik graag ossenworst maar ik eet dit niet met regelmaat. Ik wil dat het iets “bijzonders” blijft om te eten.
Wij werden vlak voor Pasen verwend met ossenworst die we opgestuurd kregen vanuit Grutto. Sinds kort verkopen zij namelijk ook diverse soorten broodbeleg en wij waren de gelukkige die mochten proeven.
Eerlijk is eerlijk, dit was echt een hele lekkere ossenworst. Dit blijft toch wel één van de leuke dingen van het bloggen, je mag allemaal lekkers uitproberen 🙂
Ik ging na het proeven aan de slag om een simpel broodje ossenworst met pittige twist te maken.
Verwen jij jezelf…of anderen….ook graag met een lekker broodje? Probeer dan ook eens de volgende recepten: broodje filet americain met avocado-mayonaise, broodje ham-prei salade met ei of maak eens een broodje gezond met gebakken ham.
Pittige mayonaise
Als je ons langer volgt, dan is het geen geheim dat wij wel van een beetje pit houden. In plaats van een standaard broodje ossenworst heb ik ervoor gekozen om de ossenworst te combineren met een pittige mayonaise en rucola.
De pittige mayonaise maak je heel simpel door mayonaise te mengen met yoghurt, sriracha, zwarte peper en gedroogde oregano. Deze mayo is uiteraard ook erg lekker als dip bij chips/rauwkost, bij frietjes of op een burger.
Recept broodje ossenworst met pittige mayonaise
Broodje ossenworst met pittige mayonaise
Ingrediënten
- 4 broodjes soort naar eigen wens
- 150 gram ossenworst in plakjes gesneden
- flinke hand rucola
- snuf versgemalen zwarte peper
- kiemgroenten of tuinkers
PITTIGE MAYONAISE
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel sriracha flinke theelepel gebruiken
- 1 theelepel oregano
- snufje versgemalen zwarte peper
Instructies
- Snijd de broodjes open.
- Meng alle ingrediënten voor de pittige mayonaise.
- Smeer de onderkant van het broodje in met een beetje pittige mayonaise. Leg daarop een beetje rucola, plakjes ossenworst, nog een beetje pittige mayonaise en sluit af met een beetje kiemgroenten. Bestrooi eventueel nog versgemalen zwarte peper eroverheen. Eet smakelijk!
Broodje ossenworst met pittige mayonaise
Yum! Een broodje ossenworst maar dan niet met ui, augurk en ei. Als jij ook zo graag een broodje ossenworst eet, dan ben ik benieuw wat je van onze variant gaat vinden. TIP: het is overigens ook erg lekker om kappertjes toe te voegen aan de pittige mayonaise.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.