hartige taart met broccoli en gehakt

hartige taart met broccoli en gehakt

Wil jij ook een lekkere hartige taart met broccoli en gehakt maken? Dan gaat dit recept misschien wel bij je in de smaak vallen. Als je ons langer volgt, dan weet je dat wij graag hartige taarten eten thuis. Je weet dan misschien ook dat ik bijna nooit eieren gebruik in mijn taarten. Wij houden van smeuïge hartige taarten. Meestal gebruik ik daarom dan ook een kuipje roomkaas/zuivelspread naturel in plaats van slagroom en geklutste eieren. Met roomkaas bedoel ik overigens geen monchou maar van die Philadelphia kaas. Een eigenmerk kan natuurlijk ook.

Deze broccoli hartige taart met gehakt is een ontzettend simpel recept om te maken. Door de toevoeging van een beetje ketjap manis en sambal is het geen standaard hartige taart.

recept hartige taart met broccoli en gehakt

hartige taart met broccoli en kruidig gehakt

hartige taart met broccoli en gehakt

deze hartige taart met broccoli en gehakt is een simpele en lekkere maaltijd voor het hele gezin
3.90 van 19 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: broccoli, gehakt, hartige taart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 stronk broccoli grote stronk, anders twee kleintjes: in roosjes gesneden
  • 500 gram gehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels paprikapoeder flinke theelepels
  • 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
  • 1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • bloem
  • 200 gram zuivelspread naturel
  • zonnebloemolie
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoli beetgaar en giet deze af. Maak ondertussen de hartige taart vulling:
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout, sambal oelek, sambal badjak en de suiker. Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder en kerriepoeder en bak het gehakt gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree en ketjap manis toe en bak kort mee. Roer de zuivelspread (roomkaas) door het gehaktmengsel en vervolgens schep je de broccoli erdoorheen.
  • Vet een ovenschaal in en leg hier de plakjes bladerdeeg in. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met een beetje bloem (de bloem zal wat vocht opnemen) Schep vervolgens de vulling erin. Vouw de randen over de taart en smeer de randen in met een beetje geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas en strooi eventueel wat pul biber (chilivlokken) eroverheen. Bak de hartige taart in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de hartige taart eventjes 5-10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP 1: wil je deze hartige taart liever vegetarisch eten? Gebruik dan in plaats van gehakt pulled oats of vega gehakt.

TIP 2: ik gebruik graag roomboter bladerdeeg voor mijn hartige taarten. Je zou eventueel ook quiche deeg kunnen gebruiken. Kies wat jij persoonlijk lekkerder vindt.

smeuïge broccoli taart

Gelukkig eet sinds kort Amaranthe ook kaas. Ze heeft dan ook haar hele bord leeggegeten. Zelf gebruik ik vaak extra belegen kaas. Je zou eventueel ook feta kunnen gebruiken. Lust je nu helemaal geen kaas? Bestrooi dan de bovenkant van de hartige taart met een beetje panko of paneermeel en wat klontjes roomboter.

Andere lekkere hartige taart recepten zijn: hartige taart met sperziebonen en gehakt, hartige taart met prei en gehakt of de hartige taart met andijvie

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.