Je kent waarschijnlijk wel de BLT sandwich maar je kan ook heerlijke BLT wraps maken. Wij vinden persoonlijk de wrap variant nog net iets lekkerder dan de sandwich. Deze BLT wrap maak je super simpel met krokant gebakken spek, tomaat en ijsbergsla. De vulling voor deze wrap is eigenlijk tot stand gekomen omdat ik een salade maakte voor bij de barbecue. Deze wraps zijn een super lekkere afwisseling voor de vaak saaie boterham die wij tussen de middag eten met zijn allen.
Recept BLT wraps met spek, ijsbergsla en tomaat
BLT wraps met spek, tomaat en sla
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 200 gram ijsbergsla fijngesneden (ik gebruikte een zak voorgesneden sla)
- 150 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
- 5 tomaten in stukjes gesneden (zonder vruchtvlees, dus alleen de buitenkant)
- 1 flinke eetlepel mayonaise
- 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- snuf chilivlokken of pul biber
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 6 mais tortilla wraps kan ook 8 maar dan heb je minder vulling per wrap
Instructies
- Bak de stukjes ontbijtspek in een koekenpan goudbruin en krokant. Ik bak zelf de spek in een klein beetje olie. Laat de spek even op een stuk keukenpapier uitlekken. Meng ondertussen de sla met de tomaten, mayonaise, Griekse yoghurt, peper, chilivlokken (of pul biber), knoflookpoeder en gedroogde peterselie. Voeg dan de uitgebakken spek toe.
- Ik verwarm de wraps droog in een koekenpan. Leg er de BLT vulling op en rol de wraps dicht. Eet ze meteen op of wikkel ze in aluminiumfolie en bewaar ze in de koelkast.
Je kan de wraps prima van te voren bereiden en bewaren in de koelkast. Rol ze dan wel even in een stuk aluminiumfolie tegen het uitdrogen van de wraps. Ook een leuk idee is om de wraps te maken voor bij een picknick.
goedgevulde wraps
Volgens Beaudine kan ik wel creatief zijn! Om de BLT wraps goed bij elkaar te houden, wikkelde ik ze in een stukje bakpapier met een touwtje. Behalve dat het super handig is, ziet het er dus ook nog eens heel leuk uit. Ik gebruikte gewoon kant en klare mais wraps maar je kan uiteraard ook zelf je wraps maken.
Niet iedereen weet wat de BLT afkorting betekent. BLT staat voor Bacon, Lettuce & Tomato. Of gewoon in het Nederlands: spek, sla en tomaat 🙂
Deze wraps met krokant gebakken spek, sla en tomaat zijn niet bepaald laag in calorieën te noemen. Wil je ze toch iets gezonder maken….zou ik niet doen…..maar toch geef ik je de tip. Gebruik dan in plaats van mayonaise extra yoghurt (of kwark) en halveer de hoeveelheid spek. Nogmaals, ik zou het niet doen want af en toe mag je jezelf best even flink verwennen. Ik krijg vaak vraag van welk merk mijn servies is en dat is van Cabanaz. Ik heb een aantal producten vorig jaar opgestuurd gekregen en was daar zo enthousiast over dat ik inmiddels zelf ook servies heb aangeschaft.