Bloemkoolstamppot met sticky rookworst

Bloemkoolstamppot met sticky rookworst

Bloemkoolstamppot met sticky rookworst. Deze stamppot is echt een simpele en heerlijke avondmaaltijd waar het hele gezin van zal smullen.

bloemkoolstamppot met sticky rookworst

Sticky rookworst

Het lekkerste van deze stamppot is niet de bloemkool….sorry bloemkool! Ik ben echt dol op je maar de rookworst mag dit keer wel de “ster” van het gerecht genoemd worden. Ik bak de rookworst in een zelfgemaakte “woksaus”. Dit maak je heel simpel en snel klaar door sweet chilisaus te mengen met verse gember, knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder, chipotle peper, peper en zout.

In plaats van chipotle peper kan je eventueel ook sriracha of gewoon sambal gebruiken. De chipotle geeft echter wel een heerlijke rokerige smaak aan de saus. (ik heb een foto toegevoegd van het potje chipotle wat ik gebruik…en nee dit is geen reclame…gewoon zelf gekocht 😊)

Eet jij ook graag bloemkool? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: bloemkoolsoep met kerrie, krieltjes ovenschotel met bloemkool en verse worst of maak eens de bloemkoolstamppot met gehaktballetjes in kerriesaus klaar.

Recept bloemkoolstamppot met sticky rookworst

bloemkoolstamppot met sticky rookworst

Bloemkoolstamppot met sticky rookworst

Een bloemkoolstamppot saai en muf van smaak? Echt niet! Probeer maar eens deze bloemkoolstamppot met sticky gebakken rookworst.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bloemkool, gebakken rookworst, rookworst, stamppot, sweet chilisaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

BLOEMKOOLPUREE:

  • 1250 gram iets kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 75 mililiter melk
  • 25 gram roomboter
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel nootmuskaat

STICKY GEBAKKEN ROOKWORST:

  • 375 gram rookworst in plakjes gesneden
  • 125 mililiter sweet chilisaus
  • 75 mililiter water
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 flinke theelepel fijngehakte chipotle peper
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de sticky rookworst (behalve de rookworst) in een schaaltje. Dit is je sweet chilisaus "woksaus".
  • Kook de aardappelen en bloemkool gaar. (mag bij elkaar mag apart….wat jijzelf makkelijker vindt) Ik kook het altijd bij elkaar en zorg dat de aardappelen heel klein gesneden zijn. Zo zijn de aardappelen en bloemkool tegelijk gaar. 
  • Stamp de aardappelen met de bloemkool tot een puree met de melk en de roomboter. Breng op smaak met de nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout.
  • Zet de pan met bloemkoolstamppot terug op het fornuis en laat op zachtjes vuur staan. 

BAK DAN DE STICKY ROOKWORST:

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de plakjes rookworst goudbruin aan voor ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het schaaltje met “sweet chilisaus woksaus” toe en bak kort mee. (Ongeveer 30-60 seconden) 
  • Serveer de bloemkoolstamppot met de sticky rookworst. Eet smakelijk!
  • TIP: wil je deze maaltijd vegan klaarmaken? Gebruik dan plantaardige rookworst, plantaardige melk en plantaardige boter.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Bloemkoolstamppot

Normaal gesproken breng ik stamppotten zelf graag ook goed op smaak. Dit keer heb ik de bloemkoolstamppot juist bewust heel neutraal van smaak gehouden. Hierdoor proef je namelijk echt goed de rookworst in kruidige sweet chilisaus. Wil je de bloemkoolstamppot zelf ook op smaak brengen dan past kerriepoeder of grove mosterd er erg goed bij.

Bloemkoolstamppot met sticky rookworst

bloemkool stamppot met rookworst