1250gramiets kruimige aardappelengeschild en in stukjes gesneden
1bloemkoolin roosjes gesneden
75mililitermelk
25gramroomboter
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1/2theelepelnootmuskaat
STICKY GEBAKKEN ROOKWORST:
375gramrookworstin plakjes gesneden
125mililitersweet chilisaus
75mililiterwater
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
2teentjesknoflookgeraspt
1 flinketheelepelfijngehakte chipotle peper
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufje zoutoptioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de sticky rookworst (behalve de rookworst) in een schaaltje. Dit is je sweet chilisaus "woksaus".
Kook de aardappelen en bloemkool gaar. (mag bij elkaar mag apart….wat jijzelf makkelijker vindt) Ik kook het altijd bij elkaar en zorg dat de aardappelen heel klein gesneden zijn. Zo zijn de aardappelen en bloemkool tegelijk gaar.
Stamp de aardappelen met de bloemkool tot een puree met de melk en de roomboter. Breng op smaak met de nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout.
Zet de pan met bloemkoolstamppot terug op het fornuis en laat op zachtjes vuur staan.
BAK DAN DE STICKY ROOKWORST:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de plakjes rookworst goudbruin aan voor ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het schaaltje met “sweet chilisaus woksaus” toe en bak kort mee. (Ongeveer 30-60 seconden)
Serveer de bloemkoolstamppot met de sticky rookworst. Eet smakelijk!
TIP: wil je deze maaltijd vegan klaarmaken? Gebruik dan plantaardige rookworst, plantaardige melk en plantaardige boter.