Bladerdeeghapjes met pesto en ham

Bladerdeeghapjes met pesto en ham

Bladerdeeghapjes met pesto en ham. Lust jij ook zo graag pesto? Dan zou ik zeker een keertje deze heerlijke snack maken.

bladerdeeghapjes met pesto en ham

Krijg je onverwacht visite en wil je iets lekkers op tafel zetten? Dan weet ik zeker dat je van deze bladerdeeghapjes met pesto en ham erg blij gaat worden. Niet alleen jij trouwens…de visite ook 😉

Rol kant en klaar bladerdeeg

Een kleine tip 🙂 Zorg er altijd voor dat je een rol kant en klaar bladerdeeg in de koelkast op voorraad hebt. Dan kan je zoveel lekkers maken. Maak bijvoorbeeld ook eens de bladerdeeghapjes met feta en mozzerlla of de pizza rolletjes.

Je zou ook zoete bladerdeeghapjes kunnen maken. Smeer bijvoorbeeld het bladerdeeg in met roomboter en kaneelsuiker. Ook lekker is met Nutella en marshmallows of Pindakaas en banaan.

Pesto

Ik gebruik voor dit recept verse pesto van Dirk Supermarkten. Ik koop deze altijd per 3 in. Je hebt namelijk 3 bakjes voor 5 euro. Twee bakjes vries ik dan in en zo heb ik altijd verse pesto bij de hand. Ik maak namelijk graag recepten met pesto. Zo staat er regelmatig bij ons de pasta pesto met geroosterde tomaten op tafel. Ook erg lekker is het broodje met Mortadella en pesto mayonaise.

bladerdeeghapjes met pesto en ham

Recept bladerdeeghapjes met pesto en ham

bladerdeeghapjes met pesto en ham

Bladerdeeghapjes met pesto en ham

Wil je nog een lekkere verwen snack maken? Maak dan zeker een keertje deze bladerdeeghapjes met pesto en ham.
2.50 van 4 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: bladerdeeghapje, bladerdeeghapjes, ham, kaas, pesto
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram pesto
  • 100 gram ham
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt
  • snuf pul biber of snufje chilivlokken
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • 1 ei of scheutje melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Smeer in met de pesto, verdeel de plakjes ham eroverheen en bestrooi met de extra belegen kaas en mozzarella. Bestrooi vervolgens met een snuf zwarte peper en pl biber
  • Rol het deeg via de lange lengte op en snijd in 12 stukjes.
  • Leg de plakjes op de bakplaat en druk voorzichtig met je vinger de stukjes iets platter.
  • Smeer de hapjes in met geklutst ei of een beetje melk.
  • Bak de bladerdeegrolletjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster iets afkoelen voordat je je tanden erin zet. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Welke ham gebruiken

Ik gebruikte voor dit recept gewoon plakjes gerookte achterham. Je zou ook beenham of schouderham kunnen gebruiken. Wil je echt in Italiaanse sfeer blijven dan kan je beter serranoham of Parmaham kunnen gebruiken.

Mozzarella

Naast extra belegen kaas gebruik ik voor deze bladerdeeghapjes ook mozzarella. Ik gebruik hiervoor kan en klare geraspte mozzarella. Je kunt beter geen bol mozzarella gebruiken. Dan is de mozzarella namelijk te nat en worden je bladerdeeghapjes zompig in plaats van lekker krokant.

Bladerdeeghapjes met pesto en ham

Bladerdeeghapjes met pesto en ham

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.