Bladerdeeghapjes met mangochutney en feta. Dit heerlijke hapje maak je met maar 4 ingrediënten. Het is klaar binnen 30 minuten.
Nomnomnom, dit bladerdeeghapje is momenteel grote favoriet geworden thuis. In plaats van mango-chutney kan je eventueel ook vijgenjam of abrikozenjam gebruiken.
Mangochutney en feta
Ik ben zelf echt gek op mangochutney en kan dit bijna overal wel bij of op eten. In het weekend staan hier regelmatig hapjes op tafel met mangochutney erbij. Dit bladerdeeghapje is dan ook ontstaan omdat ik trek had in iets lekkers en in iets warms. Standaard heb ik altijd een rol bladerdeeg in de koelkast staan en ook mangochutney en feta.
Tadaaaaa…..toen was dit heerlijke bladerdeeghapje geboren met zoet-pittige mangochutney en zoutige feta. Maar waar is dan het 4e ingrediënt vraag je je vast af? Nou, die komt nu. Ik bestrooi de bladerdeeghapjes ook nog met een beetje Nigellazaad. Dit geeft echt een super lekkere smaak aan het bladerdeeghapje.
Ben jij ook zo dol op bladerdeeghapjes? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: bladerdeeghapjes met pesto en ham, bladerdeeghapjes met Boursin en salami of maak eens de bladerdeeghapjes met feta en mozzarella klaar.
Recept bladerdeeghapjes met mangochutney en feta
Bladerdeeghapjes met mangochutney en feta
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 100 gram mangochutney
- 150 gram feta verkruimeld
- nigellazaad
- zeezoutvlokken optioneel
- snufje chilivlokken optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Smeer het bladerdeeg in met de mangochutney, verkruimel er de feta overheen en bestrooi eventueel met een snufje chilivlokken. Rol het deeg via de korte lengte op en snijd in 8 stukjes.
- Leg de plakjes op de bakplaat en druk voorzichtig met je vinger de stukjes iets platter.
- Smeer de hapjes in met geklutst ei of een beetje melk en bestrooi met een beetje nigellazaad en eventueel een snufje zeezoutvlokken.
- Bak de bladerdeegrolletjes in ongeveer 18-20 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster ietsjes afkoelen voordat je je tanden erin zet. Eet smakelijk! (lauwwarm zijn deze hapjes het lekkerst)
Snelle hapjes met bladerdeeg mango-chutney en feta
Yum! Ik hoop dat jij net zo gaat smullen van dit bladerdeeghapje met mangochutney en feta als wij thuis hebben gedaan. Met wij bedoel ik dit keer trouwens manlief en Beaudine. Amaranthe vind feta namelijk niet zo lekker. Ach, des te meer hebben wij 🤪
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.