Bladerdeeghapjes met mangochutney en feta

Bladerdeeghapjes met mangochutney en feta

Bladerdeeghapjes met mangochutney en feta. Dit heerlijke hapje maak je met maar 4 ingrediënten. Het is klaar binnen 30 minuten.

bladerdeeghapjes met mangochutney en feta

Mangochutney en feta

Ik ben zelf echt gek op mangochutney en kan dit bijna overal wel bij of op eten. In het weekend staan hier regelmatig hapjes op tafel met mangochutney erbij. Dit bladerdeeghapje is dan ook ontstaan omdat ik trek had in iets lekkers en in iets warms. Standaard heb ik altijd een rol bladerdeeg in de koelkast staan en ook mangochutney en feta.

Tadaaaaa…..toen was dit heerlijke bladerdeeghapje geboren met zoet-pittige mangochutney en zoutige feta. Maar waar is dan het 4e ingrediënt vraag je je vast af? Nou, die komt nu. Ik bestrooi de bladerdeeghapjes ook nog met een beetje Nigellazaad. Dit geeft echt een super lekkere smaak aan het bladerdeeghapje. 

Ben jij ook zo dol op bladerdeeghapjes? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: bladerdeeghapjes met pesto en ham, bladerdeeghapjes met Boursin en salami of maak eens de bladerdeeghapjes met feta en mozzarella klaar.

Recept bladerdeeghapjes met mangochutney en feta

bladerdeeghapjes met mangochutney en feta

Bladerdeeghapjes met mangochutney en feta

Deze heerlijk bladerdeeghapjes met mangochutney en feta staan met een half uurtje al op tafel. Heerlijk als borrelhapje of 's avonds bij een kom soep.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Snack
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bladerdeeg, bladerdeeghapjes, chutney, feta, mango chutney, mangochutney
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 9 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram mangochutney
  • 150 gram feta verkruimeld
  • nigellazaad
  • zeezoutvlokken optioneel
  • snufje chilivlokken optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Smeer het bladerdeeg in met de mangochutney, verkruimel er de feta overheen en bestrooi eventueel met een snufje chilivlokken. Rol het deeg via de korte lengte op en snijd in 8 stukjes.
  • Leg de plakjes op de bakplaat en druk voorzichtig met je vinger de stukjes iets platter.
  • Smeer de hapjes in met geklutst ei of een beetje melk en bestrooi met een beetje nigellazaad en eventueel een snufje zeezoutvlokken.
  • Bak de bladerdeegrolletjes in ongeveer 18-20 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster ietsjes afkoelen voordat je je tanden erin zet. Eet smakelijk! (lauwwarm zijn deze hapjes het lekkerst)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Snelle hapjes met bladerdeeg mango-chutney en feta

bladerdeeghapjes met mangochutney en feta