Bar Fisk in Amsterdam: vis op zijn Israëlisch

Bar Fisk in Amsterdam: vis op zijn Israëlisch

Pas geleden mochten wij gaan lunchen bij Bar Fisk in Amsterdam. Eindelijk na heel lang moeten wachten is er weer een restaurant, waar ik Beaudine, over mag schrijven. Eerst was ik een beetje van mwah want het is namelijk een visrestaurant. Ik houd wel van kibbeling, haring en visfrietjes maar daar blijft het ook wel bij. O en niet te vergeten de mosselen van mijn opa haha.

Bar Fisk visrestaurant

We kwamen aan in Amsterdam en de straten waren bezopen, het leek wel een zwembad zo erg was het. De regen kwam namelijk met bakken uit de hemel. We stapten binnen en het eerste wat me opviel is de man die ons hielp en over de gerechten vertelde. Hij hielp ons namelijk ook bij Bardak en is de eigenaar van allebei de restaurants. We zaten aan heel leuk tafeltje. Een wat hogere tafel dan normaal, met wat barkrukken…. super leuk! En dan heb ik het niet eens over de lampen gehad, ze hadden een vishengel met daaraan de lamp hahah wat toepasselijk.

restaurant review Bar Fisk Amsterdam
Dit is toch echt super vet!! Zo’n lamp wil ik ook 🙂

Wat hebben wij gegeten bij Bar Fisk

restaurant review Bar Fisk Amsterdam
We kregen eerst een voorafje met wat brood en wat dipjes. Zelf vond ik het dipje met olijfolie, peper en zout en wat zure yoghurt het lekkerste ( tenminste ik liet de yoghurt staan wat ik houd daar zelf niet zo van hahaha) Het brood vond mijn zusje het lekkerste, daarom vroegen we om nog 2 van die broden oeps….
restaurant review Bar Fisk Amsterdam een heerlijk visrestaurant
Hierna kregen we polenta frietjes met limoen mayonaise. Super lekker want ze waren lekker krokant. Alhoewel ik miste mijn Zaanse mayonaise ook wel hoor haha.
Daarna kregen we mosselen. Zelf ben ik hier super super enthousiast over, want zoals ik al eerder zei houd ik echt van mosselen. We kregen mosselen die gedipt waren in iets zuurs echt super lekker. We kregen een hele kom vol en ik heb eigenlijk in mijn eentje die kom op gegeten ( sorry papa )
Dit was mijn moeders favoriet namelijk het broodje met tonijn, sla en een pittige tomatensalsa.  Zelf ben ik niet zo van de tonijn maar het broodje zelf was wel lekker, echt niet verwacht. Je kreeg er ook nog wat groenten in zuur bij. Dat heb ik  niet geproefd, dus helaas kan ik niet zeggen of het lekker is.
We kregen best wel veel ineens tegelijk en ook dit broodje mag er zeker zijn. Ik heb dit broodje niet helemaal opgegeten, want ik zat al aardig vol van de mosselen. Op dit broodje zat paling en geroosterde bloemkool. Dan denk je misschien huh bloemkool op paling, maar het was eigenlijk best lekker ( want dat dacht ik eerst ook )
Dit was denk wel het echt het lekkerste van de lunch. Het waren namelijk garnalen falafel met wat hummus. Ik houd niet heel erg van hummus maar bij mijn moeder viel die wel in de smaak. Dit was erg zoutig en ik houd veel van garnalen, dus dit gerecht is zeker een aanrader.
Deze salade heb ik niet kunnen proeven behalve de kaas ,want ik ben een kaas verslaafde, maar dit was een salade met wat nootjes en hele zoute kaas. Ik waarschuw je alvast, schrik dan dus niet! Ik zat inmiddels echt propvol, dus dit beoordeel ik maar aan mijn moeders mmmmmm. Zo te horen was het wel erg lekker haha. Later hoorde ik dat de kaas een halloumi kaas is. Wat inderdaad zoutig is. 
De wc ‘s waren waren trouwens weer fantastisch! Er waren mooie geschilderden deuren en in de toiletpot waren allemaal vissen geschilderd, kijk maar uit hoor hahahaha.
En een kogelvis lamp. Hoe grappig!
Ikzelf vond het weer super leuk om te schrijven en ik hoop dat jullie het net zo leuk vonden als de vorige keer. Bedankt nog voor al die lieve berichtjes toen, dat vond ik echt super leuk!