Bami met gehakt en pindasaus

Bami met gehakt en pindasaus
Direct naar recept
avondeten
Aziatisch
Deze tijd ben jij bezig: 5 minuten
Totale bak/stoof tijd: 25 minuten
Gezond, goedkoop, simpel en lekker eten is geen straf met deze bami met gehakt en pittige pindasaus

Deze bami met gehakt en pittige pindasaus is een heerlijk en goed gevuld bami gerecht. Het recept is daarbij ook heel simpel te maken. Je hebt gelukkig niet heel veel ingrediënten nodig om een smaakvolle en kruidige bami te maken. Doordat ik deze bami niet met een kant en klare bami kruidenmix maak, heb je wel een aantal specerijen nodig. De specerijen die ik voor deze bami gebruik heb je denk ik alleen wel standaard in je keukenkastje staan. Dus krijg vooral niet meteen al teveel stress. Serveer deze bami met zelfgemaakte pindasaus, cripsy chili olie pindasaus en/of met komkommer en wortel in zuur erbij.

Kant en klare bami–groenten

De bami met gehakt en pindasaus is ook redelijk low budget. Zelf gebruik ik namelijk vaak de meest goedkope bami-nasi groentemix uit de supermarkt. Soms zit daar een rode peper in maar die gebruik ik voor dit recept niet. Bewaar de rode peper dan gewoon om een ander recept mee te maken. Ben je echter een pittig eter liefhebber, dan kan je de rode peper eventueel fijnsnijden en vlak voor serveren over de bami strooien.

Recept bami met gehakt

bami met gehakt en pittige pindasaus

Bami met gehakt

Gezond, goedkoop, simpel en lekker eten is geen straf met deze bami met gehakt en pittige pindasaus
5 van 3 stemmen
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: avondeten, bami, gehakt, makkelijke maaltijd, pindasaus, pittige pindasaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 300 gram mie
  • 500 gram gehakt naar keuze
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 verpakking nasi-bami wokgroente
  • 2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
  • 1 theelepel paprikapoeder flinke theelepel
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout zout optioneel vanwege gebruik bouillonblokje
  • scheut(je) ketjap manis
  • 4 eieren optioneel
  • zonnebloemolie

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of grote hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, een flinke snuf versgemalen zwarte peper en snufje zout.
  • Voeg de sambal, verkruimeld groentebouillonblokje, trassi, kerriepoeder en paprikapoeder toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. 
  • Voeg dan de bami-nasi groente toe en bak tot de groente beetgaar is. (Wij houden van knapperig….dus ik bak het niet te lang mee) Schep de gekookte mie erdoorheen en breng eventueel op smaak met een scheutje ketjap manis. 
  • Bak de eieren en maak de pindasaus klaar. Serveer de bami met de gebakken eieren en pindasaus.
  • TIP: ook lekker is om extra komkommer in zuur, seroendeng en kroepoek erbij te serveren.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Recept pittige pindasaus

Chinese bami maken met saté en satésaus

pittige pindasaus

Vind jij dit recept lekker?
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: ketjap, pindakaas, pindasaus, pittige pindasaus, sambal, simpele pindasaus
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 3 eetlepels pindakaas flinke eetlepels, kan zowel met als zonder nootjes
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ketchup
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • warm water naar eigen inzicht
  • 1 theelepel sambal oelek optioneel

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

bami met gehakt en pindasaus

Een makkelijke avondmaaltijd waar het hele gezin van zit te smullen. Deze bami met gehakt en pittige pindasaus eten wij regelmatig en iedereen zit zonder lange tanden aan tafel. Kon dat iedere avond maar het geval zijn 😉


Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je ons zou willen volgen op social media. Mocht je een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook heel erg leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door #familieoverdekook te gebruiken. Heb je het recept gemaakt of wil je iets weten? Dan kan je ook een reactie/vraag achterlaten in de reacties. Veel kookplezier!