Deze bami met gehakt en pittige pindasaus is een heerlijk en goed gevuld bami gerecht. Het recept is daarbij ook heel simpel te maken. Je hebt gelukkig niet heel veel ingrediënten nodig om een smaakvolle en kruidige bami te maken. Doordat ik deze bami niet met een kant en klare bami kruidenmix maak, heb je wel een aantal specerijen nodig. De specerijen die ik voor deze bami gebruik heb je denk ik alleen wel standaard in je keukenkastje staan. Dus krijg vooral niet meteen al teveel stress.
De bami met gehakt en pindasaus is ook redelijk low budget. Zelf gebruik ik namelijk vaak de meest goedkope bami-nasi groentemix uit de supermarkt. Soms zit daar een rode peper in maar die gebruik ik voor dit recept niet. Bewaar de rode peper dan gewoon om een ander recept mee te maken. Ben je echter een pittig eter liefhebber, dan kan je de rode peper eventueel fijnsnijden en vlak voor serveren over de bami strooien.
- het recept van de pittige pindasaus staat apart vermeld
Recept bami met gehakt
Bami met gehakt
Ingrediënten
- 300 gram mie
- 500 gram gehakt naar keuze
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 verpakking nasi-bami wokgroente
- 2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
- 1 groentebouillonblokje
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
- 1 theelepel paprikapoeder flinke theelepel
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout zout optioneel vanwege gebruik bouillonblokje
- scheut(je) ketjap manis
- 4 eieren optioneel
- zonnebloemolie
Instructies
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een wok of grote hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, een flinke snuf versgemalen zwarte peper en snufje zout.
- Voeg de sambal, verkruimeld groentebouillonblokje, trassi, kerriepoeder en paprikapoeder toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Voeg dan de bami-nasi groente toe en bak tot de groente beetgaar is. (Wij houden van knapperig….dus ik bak het niet te lang mee) Schep de gekookte mie erdoorheen en breng eventueel op smaak met een scheutje ketjap manis.
- Bak de eieren en maak de pindasaus klaar. Serveer de bami met de gebakken eieren en pindasaus.
- TIP: ook lekker is om extra komkommer in zuur, seroendeng en kroepoek erbij te serveren.
Recept pittige pindasaus
Ingrediënten
- 3 eetlepels pindakaas flinke eetlepels, kan zowel met als zonder nootjes
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel ketchup
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- warm water naar eigen inzicht
- 1 theelepel sambal oelek optioneel
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
bami met gehakt en pindasaus
Een makkelijke avondmaaltijd waar het hele gezin van zit te smullen. Deze bami met gehakt en pittige pindasaus eten wij regelmatig en iedereen zit zonder lange tanden aan tafel. Kon dat iedere avond maar het geval zijn 😉
Andere lekkere bami recepten
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
BAMI KETJAP MET GEHAKT EN ROEREI
SURINAAMSE BAMI
BAMI MET KIP KETJAP
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken