500gramiets kruimige aardappelengeschild en in blokjes van 3 bij 3 cm gesneden
1rode peperfijngehakt
1jalapenofijngehakt
1uigesnipperd
300milliliter water
flinkesnufvers gemalen zwarte peper en zout
1eetlepelgaram masala
1/2eetlepelkomijnpoeder
1eetlepelkurkuma
1eetlepelpaprikapoeder
1/2eetlepelgedroogd korianderblad
1blikje (350gram)kikkererwten
olie en roomboter
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit in een grote stoof of hapjespan een klontje roomboter en een scheutje olie. Bak de kip rondom goudbruin aan en haal uit de pan.
Fruit in het overbleven vet de uien met rode peper en jalapeño. Voeg de knoflook, garam masala, kurkuma, paprikapoeder en komijnpoeder toe. Bak dit 30 sec. mee. Vervolgens voeg je de tomaten, aubergine, aardappels, kikkererwten (inclusief vocht) en kip toe. Meng alles goed door elkaar en voeg 300 milliliter water toe. Leg de deksel op de pan en laat 30-40 minuten zachtjes koken. Het gerecht is klaar als de aardappelen gaar zijn. (het kan dus zijn dat het bij jou iets langers duurt).
Mocht de saus te dun zijn, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 eetlepel maïzena met een klein scheutje koud water. Voeg dit aan het gerecht toe en kook even kort mee.
Serveer eventueel met rijst, naan of een salade. Lekker met een frisse yoghurtdip en fijngehakte koriander.
TIP: een dag na het bereiden is het gerecht eigenlijk op zijn lekkerst.