appel crumble met kruidnoten

appel crumble met kruidnoten

Appel crumble met kruidnoten. Dit heerlijk toetje staat binnen mum van tijd op tafel en is echt super simpel om te maken.

appel crumble met kruidnoten

simpele appel crumble met kruidnoten

Een appel crumble met kruidnoten is een ideaal dessert voor Sinterklaasavond. Het is makkelijk om te maken en je hele huis ruikt heerlijk als het in de oven staat. De zachte, warme appels gecombineerd met het knapperige laagje van de crumble met kruidnoten zorgen voor een echt feestje op tafel. Een bolletje (vanille)ijs of een toef slagroom erbij maakt het helemaal af. Je hebt er geen uren werk aan maar het ziet eruit en smaakt alsof je flink je best hebt gedaan in de keuken 😍

Variaties op het toetjes

Het leuke aan dit recept van een appel crumble is dat je er veel mee kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld een handje rozijnen of gehakte walnoten/pecannoten toe aan de appels voor extra smaak. Ook erg lekker is om in plaats van citroensap sinaasappelsap en rasp toe te voegen. Wil je helemaal uitpakken en is dit recept alleen voor volwassenen? Voeg dan een scheutje Licor 43 toe. Gebruik dan wel iets meer maïzena. In plaats van alleen blokjes appel is het ook heerlijk om stukjes peer toe te voegen.

Maak jij ook graag lekkere gerechten met kruidnoten? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: kruidnoten tiramisu, bananenbrood met kruidnoten en chocolade of maak het simpele Sinterklaas toetje met kruidnoten klaar.

Recept appel crumble met kruidnoten

appel crumble met kruidnoten

Appel crumble met kruidnoten

Deze zalige appel crumble met kruidnoten maak je ontzettend snel en simpel zelf thuis klaar. Een super lekker toetje voor op Sinterklaasavond.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: dessert, toetje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: appel crumble, appels, kruidnoten, kruidnoten crumble
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 ovenschaal mijn ovenschaal is 24 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 4 appels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 flinke theelepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 citroen sap nodig
  • 1 eetlepel maïzena

CRUMBLE:

  • 125 gram bloem
  • 75 gram roomboter koude roomboter gebruiken, in blokjes gesneden
  • 50 gram kruidnoten grof gehakt
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

EXTRA'S

  • 4 bollen ijs ik gebruikte pecannoten ijs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje roomboter.
  • Meng in een mengkom de blokjes appel met de speculaaskruiden, lichtbruine basterdsuiker, citroensap en maizena. 
  • Meng ik een andere mengkom de bloem met lichtbruine basterdsuiker, vanillesuiker, kruidnoten, snufje zout en boter. Kneed met je vingers tot een kruimelig deeg. 
  • Verdeel de appels over de ovenschaal en bestrooi met de crumble.Bak de appel crumble in 20-25 minuten goudbruin. 
  • Laat de crumble ietsjes afkoelen op een rooster. Serveer de appel crumble met kruidnoten met een heerlijke bol ijs. Ik serveerde het in glaasjes maar je kunt natuurlijk ook gewoon bordjes gebruiken. Eet smakelijk 😋
  • TIP: wil je dit gerecht lactosevrij en vegan bereiden? Gebruik dan plantaardige boter en plantaardig ijs.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Maak er een heerlijk Kerst toetje van


Wil je dit lekkere gerecht ook met Kerst maken? Dat kan! Vervang de kruidnoten dan door verkruimelde Bastogne koeken. Die geven het dessert een wat warmere en winterse smaak. Serveer het met een lepel mascarpone, ijs, of een beetje warme karamelsaus en je hebt een super feestelijk kerstdessert. Het is ook erg lekker om dan naast appel ook stoofpeertjes toe te voegen.

Appel crumble met kruidnoten