Appel crumble met kruidnoten. Dit heerlijk toetje staat binnen mum van tijd op tafel en is echt super simpel om te maken.
simpele appel crumble met kruidnoten
Een appel crumble met kruidnoten is een ideaal dessert voor Sinterklaasavond. Het is makkelijk om te maken en je hele huis ruikt heerlijk als het in de oven staat. De zachte, warme appels gecombineerd met het knapperige laagje van de crumble met kruidnoten zorgen voor een echt feestje op tafel. Een bolletje (vanille)ijs of een toef slagroom erbij maakt het helemaal af. Je hebt er geen uren werk aan maar het ziet eruit en smaakt alsof je flink je best hebt gedaan in de keuken 😍
Variaties op het toetjes
Het leuke aan dit recept van een appel crumble is dat je er veel mee kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld een handje rozijnen of gehakte walnoten/pecannoten toe aan de appels voor extra smaak. Ook erg lekker is om in plaats van citroensap sinaasappelsap en rasp toe te voegen. Wil je helemaal uitpakken en is dit recept alleen voor volwassenen? Voeg dan een scheutje Licor 43 toe. Gebruik dan wel iets meer maïzena. In plaats van alleen blokjes appel is het ook heerlijk om stukjes peer toe te voegen.
Maak jij ook graag lekkere gerechten met kruidnoten? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: kruidnoten tiramisu, bananenbrood met kruidnoten en chocolade of maak het simpele Sinterklaas toetje met kruidnoten klaar.
Recept appel crumble met kruidnoten
Appel crumble met kruidnoten
Equipment
- 1 ovenschaal mijn ovenschaal is 24 cm doorsnede
Ingrediënten
- 4 appels geschild en in blokjes gesneden
- 1 flinke theelepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 citroen sap nodig
- 1 eetlepel maïzena
CRUMBLE:
- 125 gram bloem
- 75 gram roomboter koude roomboter gebruiken, in blokjes gesneden
- 50 gram kruidnoten grof gehakt
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 zakje vanillesuiker
- snufje zout
EXTRA'S
- 4 bollen ijs ik gebruikte pecannoten ijs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje roomboter.
- Meng in een mengkom de blokjes appel met de speculaaskruiden, lichtbruine basterdsuiker, citroensap en maizena.
- Meng ik een andere mengkom de bloem met lichtbruine basterdsuiker, vanillesuiker, kruidnoten, snufje zout en boter. Kneed met je vingers tot een kruimelig deeg.
- Verdeel de appels over de ovenschaal en bestrooi met de crumble.Bak de appel crumble in 20-25 minuten goudbruin.
- Laat de crumble ietsjes afkoelen op een rooster. Serveer de appel crumble met kruidnoten met een heerlijke bol ijs. Ik serveerde het in glaasjes maar je kunt natuurlijk ook gewoon bordjes gebruiken. Eet smakelijk 😋
- TIP: wil je dit gerecht lactosevrij en vegan bereiden? Gebruik dan plantaardige boter en plantaardig ijs.
Maak er een heerlijk Kerst toetje van
Wil je dit lekkere gerecht ook met Kerst maken? Dat kan! Vervang de kruidnoten dan door verkruimelde Bastogne koeken. Die geven het dessert een wat warmere en winterse smaak. Serveer het met een lepel mascarpone, ijs, of een beetje warme karamelsaus en je hebt een super feestelijk kerstdessert. Het is ook erg lekker om dan naast appel ook stoofpeertjes toe te voegen.
Appel crumble met kruidnoten
Deze appel crumble met kruidnoten is altijd een succes. Of het nu Sinterklaas, Kerst of een gewone zondag is. Geniet ervan en eet smakelijk 😋
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.