75gramroomboterkoude roomboter gebruiken, in blokjes gesneden
50gramkruidnotengrof gehakt
50gramlichtbruine basterdsuiker
1/2zakjevanillesuiker
snufjezout
EXTRA'S
4bollenijsik gebruikte pecannoten ijs
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje roomboter.
Meng in een mengkom de blokjes appel met de speculaaskruiden, lichtbruine basterdsuiker, citroensap en maizena.
Meng ik een andere mengkom de bloem met lichtbruine basterdsuiker, vanillesuiker, kruidnoten, snufje zout en boter. Kneed met je vingers tot een kruimelig deeg.
Verdeel de appels over de ovenschaal en bestrooi met de crumble.Bak de appel crumble in 20-25 minuten goudbruin.
Laat de crumble ietsjes afkoelen op een rooster. Serveer de appel crumble met kruidnoten met een heerlijke bol ijs. Ik serveerde het in glaasjes maar je kunt natuurlijk ook gewoon bordjes gebruiken. Eet smakelijk 😋
TIP: wil je dit gerecht lactosevrij en vegan bereiden? Gebruik dan plantaardige boter en plantaardig ijs.