Andijviestamppot met sticky champignons

Andijviestamppot met sticky champignons

Andijviestamppot met sticky champignons. Deze heerlijke en vegetarische avondmaaltijd is echt smullen geblazen.

andijviestamppot met sticky champignons

Andijviestamppot

De andijviestamppot breng ik goed op smaak. Hierdoor is je andijviestamppot zeker geen saaie kost te noemen. Ik breng de stamppot op smaak met kerriepoeder, grove mosterd, nootmuskaat en uiteraard peper en zout.

De aardappelen kook ik gaar samen met een half groentebouillonblokje. Hierdoor krijgen je aardappelen op een simpele manier ook al lekker veel smaak.

Eet jij ook graag een andijviestamppot? Probeer dan ook eens de volgende recepten: rauwe andijviestamppot met blokjes kaas, andijviestamppot met gebakken rookworst, andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus.

Sticky champignons

In plaats van rookworst heb ik dit keer sticky champignons gemaakt. Hiervoor bak je champignons eerst goudbruin en vervolgens voeg je een zelfgemaakte woksaus toe.

De woksaus is “lekker sticky” omdat de basis sweet chilisaus is. Verder breng je de sweet chilisaus op smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, knoflook, chilivlokken, grove mosterd, verse gember, peper, zout en sesamzaadjes.

Recept andijviestamppot met sticky champignons

andijviestamppot met sticky champignons in sweet chilisaus

Andijviestamppot met sticky champignons

Vegetarisch eten is echt geen straf! Probeer deze heerlijke andijviestamppot met sticky champignons maar eens. Deze avondmaaltijd is echt smullen geblazen.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: andijvie, andijviestamppot, champignons, stamppot, sticky champignons, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

ANDIJVIESTAMPPOT

  • 1250 gram iets kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • 250 gram rauwe andijvie meer mag altijd
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • flinke klont roomboter ik gebruik plantaardige roomboter
  • 200 milliliter melk ik gebruik plantaardige melk
  • 2 theelepels grove mosterd
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/3 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels kerriepoeder

WOKSAUS VOOR DE CHAMPIGNONS

  • 125 milliliter sweet chilisaus
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snufje chilivlokken
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 2 theelepels sesamzaadjes ik gebruik witte en zwarte sesamzaadjes

EXTRA

  • 800 gram (kastanje)champignons grof gesneden

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus van de champignons. 

MAAK DE ANDIJVIESTAMPPOT:

  • Kook de aardappelen gaar samen met een half groentebouillonblokje. Afhankelijk van hoe groot je stukjes aardappelen zijn duurt dit 10-15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Meng de roomboter door de puree en breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder, nootmuskaat, geraspte kaas en de mosterd.

BAK DE CHAMPIGNONS:

  • Wanneer de aardappelen koken maak je ook de champignons klaar.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan of grotere koekenpan. Bak de uien met de champignons goudbruin. Voeg de saus toe en bak kort mee. 
  • Serveer de andijviestamppot met de gebakken champignons. Bestrooi eventueel nog met extra sesamzaadjes voor serveren.
  • TIP: gebruik plantaardige melk, plantaardige boter en vegan kaas of geen kaas en je maaltijd is helemaal vegan.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Vegetarische andijviestamppot met sticky champignons

andijviestamppot met sticky champignons