7 x krieltjes recepten

7 x krieltjes recepten

7 x krieltjes recepten. Wij eten thuis allemaal heel graag gerechten met krieltjes. Je kunt er ook enorm veel mee variëren.

Ik heb daarom 7 recepten met krieltjes in een overzicht gezet. Hopelijk zie je er iets lekkers tussen staan 🙂

7 x krieltjes recepten

7 x recepten met krieltjes

Oké, deze traybake met aardappel en groenten is een beetje valsspelen omdat ik hem niet met krieltjes gemaakt heb. Toch wilde ik dit recept je niet onthouden want een krieltje is gemaakt van aardappel 😉 en dit recept was echt heel erg lekker.

Witte asperges met krieltjes uit de oven

Wanneer de witte asperges verkrijgbaar zijn staat iedere week deze ovenschotel wel op het menu. Helaas zijn witte asperges maar verkrijgbaar van officieel april tot 25 juni.

Tegenwoordig zijn ze ook wel verkrijgbaar vanaf februari. Wanneer de witte asperges niet meer verkrijgbaar zijn gebruik ik ook regelmatig groene diepvries asperges.

witte asperges uit de oven met krieltjes

Ga naar het recept van de witte asperges met krieltjes uit de oven:

Turkse krieltjes ovenschotel met sucuk

Yum! Deze Turkse krieltjes ovenschotel met sucuk is echt zo lekker. Wat een smaakbommetje is dit. Kan je nu niet zo gemakkelijk aan sucuk komen. Vervang dit dan voor chorizo of salami.

Dit recept is eigenlijk een soort van kapsalon maar dan anders 😉

Krieltjes ovenschotel met Turkse worst, sla, komkommer, sambal oelek en knoflooksaus

Ga naar het recept van de Turkse krieltjes ovenschotel met sucuk:

Salade met makreel en krieltjes

Krieltjes lenen zich ook altijd heel goed voor een goedgevulde maaltijdsalade. Deze salade met makreel en krieltjes breng je nog extra op smaak met een heerlijke feta-yoghurtdressing. De salade kun je zowel lauwwarm als koud eten.

salade met makreel, krieltjes en frisse fetakaas yohurtdressing

Ga naar het recept van de salade met makreel en krieltjes:

Krieltjes ovenschotel met courgette en aubergine

Gezond, snel en lekker eten gaan echt wel heel goed samen. Dat bewijst deze heerlijke krieltjes ovenschotel met courgette en aubergine wel. De ovenschotel breng je verder nog op smaak met feta en een frisse kruidendressing.

krieltjes ovenschotel met aubergine

Ga naar het recept van de krieltjes ovenschotel met courgette en aubergine:

Krieltjes ovenschotel met bloemkool en verse worst

Ben jij net zo’n bloemkool liefhebber als ik ben? Dan ga je van deze ovenschotel echt heel blij worden. Heerlijk met extra veel geraspte kaas. En….ssssst…..niet verder vertellen hoor…..een lik mayonaise is hier ook erg lekker bij.

krieltjes ovenschotel met bloemkool en verse worst

Ga naar het recept van de krieltjes ovenschotel met bloemkool en verse worst:

Ovenschotel met andijvie, Boursin en krieltjes

Andijvie hoef je echt niet alleen maar als stamppot te eten. Deze ovenschotel met andijvie, Boursin en krieltjes laat zien dat andijvie ook op een andere manier gegeten kan worden.

7 x krieltjes recepten: ovenschotel met andijvie en Boursin

Ga naar het recept van de ovenschotel met andijvie, Boursin en krieltjes:

Chili con carne met gehakt en krieltjes

Ik vind het echt zoooooo jammer dat onze kids niet graag chili eten. Jan Willem en ik zijn er namelijk verzot op. Van deze chili con carne met gehakt en krieltjes worden wij dan ook erg blij. Ik hoop dat jij net zo gaat smullen van dit recept als wij doen.

7 recepten met krieltjes

Ga naar het recept van de chili con carne met gehakt en krieltjes:

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.