Zelf speculaasbrokken maken: bros en krokant!

Zelf speculaasbrokken maken: bros en krokant!

Wij zijn thuis echt gek op speculaasbrokken maar dan wel echt van die brosse en knapperige brokken. Heerlijk met een kop hete thee of als het echt koud is natuurlijk met een kop warme chocolademelk en slagroom. Zelf speculaasbrokken maken is super simpel en lekkerder dan menig kant en klare variant. Voor mijn zelfgemaakte speculaasbrokken heb ik een mix gebruikt van de speculaaskruiden van Jonnie Boer en die van Verstegen. De speculaaskruiden van Jonnie Boer zijn niet goedkoop maar zijn wel heel smaakvol. Ze zijn alleen zo smaakvol dat ik ze daarom toch gemengd heb met een iets neutralere smaak. Nog een ander leuk recept voor Sinterklaas is mijn makkelijke Sinterklaastaart met appel en kruidnoten.

Recept speculaasbrokken

 

Zelf speculaasbrokken maken: bros en krokant!

speculaasbrokken

4.29 van 7 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 2 speculaasbrokken

Ingrediënten

  • 250 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • snuf zout
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 50 milliliter Melk
  • 4 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom en meng vervolgens met 4 el speculaaskruiden, snuf zout en 175 gr bruine basterdsuiker. Maak een kuiltje en giet hierin de melk en scheur de roomboter in stukjes. Kneed beetje bij beetje bloem erdoorheen en dan net zolang tot je een soepel deeg hebt. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden inclusief de bakplaat.
  • Bestuif een vel bakpapier met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte (ik maakte er 2 plakken van). Kluts het ei met een 1 el melk en bestrijk de speculaasbrokken hiermee in. Leg een bakpapier op de hete bakplaat en leg hierop de speculaasbrokken. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in 30-40 minuten goudbruin en krokant. Breek de speculaas in brokken als hij helemaal is afgekoeld.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

zelfgemaakte speculaasbrokken met geschaafde amandelen

recept zelf krokante speculaasbrokken maken met amandelschaafsel
Zo lekker deze zelfgemaakte speculaasbrokken. Zorg er wel voor dat ze overal even dik zijn en dat je ze zeker niet te dik maakt. Als ze iets dunner zijn, dan blijven ze knapperiger. 1 cm is echt de maximale dikte. 
recept zelf krokante speculaasbrokken maken met amandelschaafsel
Whahahaha wat een lol…..Beaudine en Naomi (buurmeisje) die hebben de speculaas brokken ook goedgekeurd 🙂