Wraps met zalm en pesto-roomkaas. Deze wraps kan je eten als lunch, als borrelhapje of als lichte avondmaaltijd.
Ben jij net zoals ons een enorme zalm liefhebber dan hoop ik dat jij van deze zalm wraps net zo gaat smullen als wij doen.
Wraps met zalm
Qua vullingen kan je met wraps natuurlijk ontzettend veel variëren. Ik heb dit keer gekozen voor een vulling van gerookte zalm, pesto-roomkaas, pijnboompitten, sla en kiemgroenten.
In plaats van gerookte zalm zou je ook zalm uit blik kunnen gebruiken.
Geen liefhebber van zalm? Dan kan je ook tonijn, gerookte kip, gegrilde kip of Italiaanse beleg gebruiken.
Mocht je de wraps niet meteen nuttigen, dan kan je ze het beste in vershoudfolie wikkelen. Bewaar de wraps dan wel in de koelkast. Haal de wraps ongeveer een half uurtje voor serveren uit de koelkast. Wanneer de wraps ijskoud zijn proef je namelijk minder qua smaak.
Andere lekkere recepten met zalm zijn: bladerdeeghapje met zalm en Boursin, sandwich met pittige zalm of maak eens de zalm op een wafeltje met pittige mayonaise.
Pesto-roomkaas
Voor de pesto-roomkaas meng ik een kuipje naturel zuivelspread (roomkaas) met pesto, chilivlokken, peper en zout. Om de pesto-roomkaas een heerlijke frisse smaak te geven voeg ik ook nog citroenrasp toe.
Deze pesto-roomkaas is natuurlijk niet alleen lekker op deze wraps. Je kunt de pesto-roomkaas ook als dip gebruiken of op een (stok) broodje smeren.
Welke wraps gebruiken
Ik gebruikte dit keer gekruide wraps van het merk Santa Maria in de smaak Garlic & Herbs. In het Nederlands dus gewoon in de smaak knoflook en kruiden 😉
Je zou uiteraard ook gewoon normale wraps, volkoren wraps of groentewraps kunnen gebruiken.
Zelf gebruik ik eigenlijk altijd medium formaat wraps. Dit recept is voldoende om 8 wraps te kunnen vullen. Zo heb je eventueel 2 wraps met persoon. Eerlijkheidshalve moet ik wel erbij zeggen dat ik tegenwoordig zelf genoeg heb aan 1 wrap.
Recept wraps met zalm en pesto-roomkaas
Wraps met zalm en pesto-roomkaas
Ingrediënten
- 8 stuks medium wraps smaak naar eigen keuze
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram zuivelspread
- 90 gram pesto
- 30 gram pijnboompitten
- 1 citroen rasp nodig
- flinke snuf chilivlokken
- snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 150 gram gemengde sla
- 60 gram kiemgroenten optioneel
Instructies
- Meng de zuivelspread met de pesto, peper, zout, chilivlokken en citroenrasp.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Verwarm in een droge koekenpan de wraps aan beide kanten even kort. TIP: leg een theedoek over de bereide wraps zodat ze lekker zacht blijven.
- Smeer de wraps royaal in met de pesto-roomkaas. Verdeel over de wraps wat sla, de zalm, pijnboompitten, optioneel wat kiemgroenten en eventueel een snuf extra chilivlokken.
- Rol de wraps op, halveer de wraps en smullen maar!
Wraps met zalm en pesto-roomkaas
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.