ei wraps met gerookte zalm en avocado

ei wraps met gerookte zalm en avocado

Wil jij een gezonde lunch of lichte avondmaaltijd maken? Maak dan eens deze heerlijke ei wraps met gerookte zalm en avocado klaar. Om de ei wraps nog verder op smaak te brengen gebruik ik zowel verse kruiden om de “ei wraps” te maken. Ook smeer ik de “wraps” nog in met een simpele zelfgemaakte kruidenroomkaas. Mocht jij liever voor helemaal simpel en snel gaan, koop dan gewoon een kant en klaar bakje kruidenroomkaas.

Wil je dit gerecht helemaal caloriearm maken, gebruik dan een light-variant. Voor wat extra bite is het lekker om sla toe te voegen. Meestal gebruik ik veldsla maar knapperige ijsbergsla of Hollandse kropsla is ook erg lekker. Durf een beetje te variëren.

TIP: geen liefhebber van gerookte zalm? Vervang de zalm dan voor plakjes kipfilet, rookvlees, rosbief of stukjes gerookte kip

recept ei wraps met gerookte zalm en avocado

ei wraps met gerookte zalm en avocado en kruidenroomkaas

ei wraps met gerookte zalm, avocado en kruidenroomkaas

Gezond en lekker eten gaan prima hand in hand samen! Dat bewijzen deze ei wraps met gerookte zalm, avocado en kruidenroomkaas wel
5 van 4 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: avocado, ei wraps, gerookte zalm, gezond eten, lunch, omelet wraps, zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 wraps

Equipment

  • koekenpan

Ingrediënten

  • 6 stuks eieren
  • 1 zakje veldsla
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 stuks avocado in dunne plakjes gesneden
  • kruidenroomkaas zelfgemaakt of kant en klaar
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • handje verse bieslook fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Als je zelf kruidenroomkaas wilt gebruiken, maak deze dan eerst.
  • Kluts de eieren en breng deze op smaak met een snuf peper, zout en eventueel pul biber (chilivlokken) Spatel er de fijngehakt bieslook en peterselie doorheen. (houd een klein beetje apart voor de garnering) Bak 4x een omelet in een scheutje olie aan allebei de kanten goudbruin. Smeer de helft van de omelet in met kruidenroomkaas. Leg er een handje veldsla op, de plakjes avocado en plakjes gerookte zalm. Rol de omelet op als een wrap en bestrooi met de overgebleven verse kruiden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

wraps gemaakt van ei met gerookte zalm

ei wraps met gerookte zalm en avocado en kruidenroomkaas

Deze ei wraps met gerookte zalm, avocado en kruidenroomkaas zijn echt een feestje om te eten. Het is wel belangrijk dat je de “ei wraps” zo dun mogelijk maakt. Dat eet namelijk een stuk prettiger en zo proef je ook meer van de zalm.

TIP: houd je van een beetje pit? Bestrooi de ei wraps dan nog met een beetje pul biber (chilivlokken) Ook lekker is om een beetje fijngehakte verse rode peper te gebruiken.

andere lekkere gerechten met gerookte zalm zijn:

  • klik op de foto’s om naar het desbetreffende recept te gaan

ORZO SALADE MET GEROOKTE ZALM:

orzo salade met gerookte zalm

KRUIDENROOMKAAS MET GEROOKTE ZALM:

kruidenroomkaas met gerookte zalm

AARDAPPELSALADE MET GEROOKTE ZALM:

aardappelsalade met gerookte zalm

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.