Wil je niet al te lang in de keuken staan maar wel lekker eten? Deze wraps met krokante kip en frisse salsa zijn in een handomdraai klaar. De wraps kun je met de lunch eten maar kunnen ook prima gegeten worden als een lichte avondmaaltijd. Serveer er eventueel ‘s avonds dan een heerlijke kom soep bij. Ik ga voor dit recept meestal echt voor heel simpel en gebruik kant en klare krokante kipschnitzels uit de supermarkt. Uiteraard kan je ook zelf krokante kipschnitzels maken. De kruidige crème fraîche saus die ik voor bij deze wraps maak is echt verslavend lekker. Wees dus gewaarschuwd 🙂 Die saus wil je namelijk voortaan overal op en bij eten.
De frisse salsa maak ik met komkommer, tomaat, avocado en verse munt. Ben je nu geen liefhebber van avocado? (wat ik me niet kan voorstellen maar goed 😉 ) Vervang deze dan voor bijvoorbeeld wat fijngesneden rode ui. In plaats van verse munt kan je ook koriander of peterselie gebruiken. Durf dus een beetje te experimenteren met verschillende kruiden.
TIP: wil je dit recept gezonder maken? Gebruik dan eventueel volkoren wraps of groente wraps
recept wraps met krokante kip en salsa
wraps met krokante kip en salsa
Ingrediënten
- 8 wraps gebruik 8 kleine wraps of 4 grote wraps
- 4 krokante kipschnitzels
- sla naar keuze
FRISSE SALSA
- 1/2 komkommer in blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
- 2 trostomaten in blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 12 blaadjes verse munt fijngehakt
- scheutje citroensap ook lekker met limoensap
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- snufje zout
- snuf pul biber of chilivlokken
KRUIDGE CRÈME FRAÎCHE SAUS
- 250 gram crème fraîche
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- scheutje citroensap
- 1 theelepel gedroogde peterselie flinke theelepel gebruiken
- 2 theelepel sriracha
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de sala en zet afgedekt in de koelkast tot gebruikt. Meng tevens alle ingrediënten voor de kruidige crème fraîche saus en zet dit tevens afgedekt in de koelkast.
- Bak de kipschnitzels gaar en goudbruin volgens de beschrijving op de verpakking. Ik bakte de kipschnitzels 10 minuten in de airfryer. Snijd de kip in dunne reepjes.
- Verwarm de wraps volgens de beschrijving op de verpakking. Ikzelf bak de wraps graag in een droge koekenpan.
- Smeer de wraps in met een laag kruidige saus, leg hierop wat sla, de frisse salsa en de krokante kipreepjes. Rol de wraps op of sla de wraps dubbel. Maar net wat jijzelf prettiger vindt eten.
- TIP: gebruik voor vegetarische wraps vegetarische kipschnitzels.
Krokante kip met wraps en frisse salsa
Deze wraps zien er toch super lekker uit 🙂 Hopelijk ga jij deze wraps met krokante kip, frisse salsa en kruidige saus net zo lekker vinden als wij de wraps vonden.
TIP: wil je liever zelf krokante kipschnitzels maken? Bestrooi dan kipfilets met peper en zout, haal de kipfilets door bloem, door geklutst ei en vervolgens door grof gehakte cornflakes. Bak de kipschnitzels in een koekenpan met olie en/of roomboter gaar en goudbruin.
andere lekkere “wrap” recepten
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
Koreaanse kip wraps met komkommer in zuur:
BLT wraps ofwel wraps met bacon, sla en tomaat:
Mexicaanse wraps met kip en gesmolten kaas:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.