wraps met krokante garnalen en sweet chilisaus

KokenKoken
wraps met krokante garnalen en sweet chilisaus
Deel met je vrienden:

wraps met krokante garnalen

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediรซnten

  • 500 gram rauwe gepelde garnalen ontdooid of vers
  • 75 gram bloem
  • flinke snuf peper en zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren geklutst
  • 2 eetlepels water
  • 100 gram panko
  • 4 wraps

wraps garnering

  • mayonaise
  • sweet chilisaus
  • sla
  • 2 avocado's in blokjes gesneden
  • 2 bosui fijngesneden
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden, zonder vruchtvlees
  • 125 gram cherry tomaten in partjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de frituurpan tot 180 graden. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Meng de garnalen met een flinke snuf zout, peper, paprikapoeder, uienpoeder, en knoflookpoeder. (laat het liefst even een uurtje intrekken) Kluts in een bord 2 eieren met 2 el water. Leg op een ander bord de bloem en weer op een ander bord de panko. (mix door de panko eventueel wat extra peper en zout) Haal de garnalen eerst door het bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Frituur de garnalen in 3 minuten goudbruin.
  • Smeer de wrap in met een dun (of dik) laagje mayonaise. Beleg met een handje sla, komkommer, avocado, bosui, cherry tomaten, de krokante garnalen en doe er dan naar eigen smaak chilisaus overheen.