De week van Familie over de Kook

De week van Familie over de Kook

Voorheen plaatste ik altijd op maandag de Familie over de Kook eetdagboek. Dit ga ik voortaan niet meer doen. Ik merkte dat ik op zondagavond vaak niet genoeg tijd had om het artikel te schrijven en hierdoor zat ik heel erg gehaast op maandagochtend een artikel te schrijven. Daarbij vind ik het ontzettend leuk om jullie ook een kijkje te geven in ons leven en heb ik besloten om voortaan op dinsdag “De week van Familie over de Kook” te plaatsen. Jullie krijgen dan uiteraard te zien wat er die week bij ons op het menu gestaan heeft, maar ik laat ook wat bijzondere foto’s van die week zien. Dit overzicht staat vooral nog in het teken van ons weekmenu, omdat ik pas gisteren besloten heb dat ik het roer ga omgooien.  

De week van Familie over de Kook

MAANDAG: 

Soms help ik mijn ouders op maandagmiddag bij hun in de winkel. Hierdoor zijn zij af en toe nog een dagje vrij en in de gelegenheid om er eventjes tussenuit te gaan of iets leuks te doen. Ik moest dus maandag het eten aan Jan Willem overlaten. Gelukkig weet ik dat dat geen probleem is en ik had het recept voor de blog al uitgeschreven. Hij hoefde dus alleen het recept op te volgen. Zo kon ik meteen checken of het recept goed te maken is. S’avonds stond er op het menu een maaltijdsalade met aardappel, kip en kerriedressing. Het recept was goed klaar te maken en smaakte ook erg goed. Top gedaan Jan Willem!

De week van Familie over de Kook
Een super lekkere maaltijdsalade met aardappel, tomaat, paprika, avocado, ei, pittige kip en kerriedressing. Heerlijk om zo te eten maar ook lekker als salade voor bij een bbq.

DINSDAG:

Dinsdagochtend gingen Jan Willem en ik naar Haarlem op een pak uit zoeken voor Jan Willem. Nee, we gaan niet trouwen. We gaan binnenkort wel een andere verbintenis samen aan maar daar zullen jullie snel meer over gaan lezen. Jan Willem was uitgenodigd door de PakkenFabriek om hun pakken te dragen voor B4men. Ik ben Jan Willem helemaal niet in pak gewend, maar eerlijk is eerlijk het staat hem echt heel erg goed. De kinderen hadden we laten overblijven en daardoor waren tussen de middag dus samen thuis. Helaas hadden we geen tijd om te gaan lunchen met zijn tweeën, want we moesten nog erg veel werk doen voor de blogs. We zijn inmiddels 17 jaar samen, werken tegenwoordig dag en nacht samen maar nog steeds kan ik erg om hem lachen.

De week van Familie over de Kook
Jan Willem gaat in pak. Staat hem echt super goed al zeg ik het zelf! Met dank aan PakkenFabriek.
De week van Familie over de Kook
Wij zijn al 17 jaar samen en nog steeds kan ik ontzettend om hem lachen. Is alleen niet heel charmant met je mond vol eten 😉

WOENSDAG:

Vandaag was keihard knallen en voornamelijk veel schrijven voor Familie over de Kook en voor B4men. Er staan echt super toffe dingen te gebeuren en we kunnen niet wachten tot alles ideeën echt daadwerkelijk uitgevoerd zijn. Op woensdagmiddag heeft Amaranthe altijd haar dansles en wij zijn dan pas om 17.00 thuis. Dan moet Boyd nog uitgelaten worden en moet ik voor 18.00 het eten klaar hebben staan. Ik heb daarom een super makkelijke vis stoofpot gemaakt. Dit recept gaat niet op de blog komen omdat ik nog niet helemaal tevreden was over de uitvoering. 

De week van Familie over de Kook
Deze visstoofpot met rijst komt nog niet op de blog. Hij was te eten maar niet super lekker. Wij plaatsen alleen gerechten die we echt super lekker vinden op Familie over de Kook.

DONDERDAG: 

Het wordt een beetje saai maar afgelopen week stond echt veel in het teken van schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Ik ben niet alleen aan het schrijven geweest, ik ben ook nog bezig geweest met de boel op te ruimen. We krijgen deze week namelijk onze nieuwe LG Amerikaanse koelkast binnen en om deze te kunnen plaatsen moet ruimte gemaakt worden. We kunnen niet wachten tot hij er staat, want onze huidige koelkast is namelijk echt te klein. We hebben s’avonds echt super lekker gegeten. Ik had namelijk gnocchi ovenschotel gemaakt met knoflookbrood en super lekkere salami met venkel en een goede ham. Rood wijntje erbij en genieten maar!!!

De week van Familie over de Kook
Mama Mia…deze gnocchi ovenschotel was dan wel weer super lekker. Wij hebben genoten van een heerlijke Italiaanse maaltijd met een lekker rood wijntje, knoflookbrood, venkel salami en ham. Je hoeft niet altijd uit eten te gaan samen om te genieten van lekker eten.
De week van Familie over de Kook
Dit blije ei is helemaal gelukkig! Ik ben helemaal in mijn nopjes als ik een super lekkere pasta aan het maken ben. Het recept is gewoon met kant en klare gnocchi maar uiteraard ook erg lekker met zelfgemaakte gnocchi.

VRIJDAG:

Dit was echt een super leuke dag! Amaranthe was super nerveus omdat zij samen met twee klasgenootjes mocht gaan optreden. Ze zit nog niet op turnen maar ze wilt dit wel heel erg graag. Na haar optreden gezien te hebben, kan ik me heel goed voorstellen dat ze op turnen wilt. Als zij binnenkort haar zwemdiploma heeft mag ze van ons op turnen. S’avonds heb ik de kids verwend met een één van hun favoriete maaltijden….PANNENKOEKEN!!!

De week van Familie over de Kook
Wij eten heeeeel vaaaaak pannenkoeken thuis. Je kan de kids niet gelukkiger maken.
De week van Familie over de Kook
Onze top turnster mocht een optreden geven op school. Wat is ze lenig zeg….dat heeft ze niet van haar moeder.

ZATERDAG:

We hadden echt een mega drukke dag bij ons in de B4men Barbershop. Hoe lekker is het dan als je weet dat je s’avonds bij vrienden gaat eten en even kan relaxen. Het was super gezellig en de meiden waren s’avonds helemaal uitgeput. Gelukkig is het bijna vakantie en kunnen de kids ook een beetje gaan relaxen. 

De week van Familie over de Kook
Heerlijk bij vrienden gegeten. Even rust en ontspanning na een week hard werken. Tamara (onze vriendin) had heerlijk gekookt en had deze romige rijst met kip klaargemaakt.

ZONDAG:

Zondagochtend zijn we heerlijk met Boyd een groot stuk door een natuurgebied gaan lopen. S’middags hadden we namelijk afgesproken met de familie Weemaes van Team Familie en Obstacool, om te kijken of we elkaar kunnen helpen met de blogs en gewoon omdat het gezellig is natuurlijk. De familie Weemaes doet namelijk aan obstacel rennen en vind het belangrijk dat gezinnen lekker met elkaar in beweging zijn. Per 1 augustus starten zij de Fit Challenge en willen ze alle gezinnen in Nederland motiveren om 4 weken lang 1 x per dag actief te zijn met het gezin. Wij vinden dit een super leuk initiatief en daarom maak ik graag even reclame voor ze. Dus vind jij dit ook een tof idee en wil jij samen met je gezin hieraan meedoen? Schrijf je dan in op hun website www.obstacool.nl. Wij kenden elkaar nog niet persoonlijk, maar wat een super leuk gezin en wat een passie hebben zij voor datgeen wat ze doen. Toppers!!! Nadat wij terug waren hebben we met de kids weer een groot stuk met Boyd gelopen. Als afsluiter van de dag hebben we heel ongezond, ik weet het, een Bucket gehaald bij de KFC en hebben we op Netflix de film Peter en Draak gekeken. Een super leuke film voor de kids. Amaranthe vond de film alleen wel erg zielig en kon haar tranen ook niet helemaal bedwingen tijdens de film. Om de dag nog ongezonder af te sluiten zijn we een ijsje gaan halen bij de Mc Donald’s. Wij hebben echt een top dag gehad en deze week gaan we weer op de gezonde tour! Dan is alles weer in balans.

De week van Familie over de Kook
Kleine meisje worden groot. Omdat we uit eten gingen mocht Beaudine voor het eerst oogpotlood op.
De week van Familie over de Kook
Als afsluiter van een super gezellige middag haalden wij thuis een Bucket met KFC kip en gingen we met zijn allen een film kijken. Als afsluiter haalden we een ijsje bij de Mc Donalds. Alles behalve een gezonde dag maar dat moet kunnen toch?