Volkoren Pannenkoeken

Volkoren Pannenkoeken
Eetdagboek week 18: Super lekkere eetweek en taart!

Volkoren pannenkoeken

4.59 van 12 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch, Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram volkoren roggemeel of gewoon volkoren meel
  • 1 snufje zout
  • 1 liter melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract Dit is naar keuze. Nog lekkerder is het toevoegen van verse vanille

Instructies

  • Meng de volkoren (rogge)meel met de bloem en een snufje zout. Voeg de melk toe en mix tot een glad beslag. Voeg de eieren toe en mix de eieren goed door het beslag. Voeg dan 1 tl kaneel en de vanille bij het beslag en mix weer even door.
  • Laat het beslag 30 minuten rusten voordat je de pannenkoeken gaat bakken. Roer daarna nog even goed door.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter of een beetje olie in de pan en laat goed warm worden. Bak de pannenkoeken mooi goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer