vlinderpasta met tonijn in roomsaus

vlinderpasta met tonijn in roomsaus
Deel met je vrienden:

vlinderpasta met tonijn in roomsaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram vlinderpasta of andere pasta naar keuze
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 150 gram doperwtjes diepvries
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden of Italiaanse kruiden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • vers gehakte peterselie optioneel
  • snufje chilivlokken of pul biber optioneel

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de tonijn-roomsaus klaar: Verhit een scheutje olijfolie extra vierge in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook en een snuf peper/zout. Zet het vuur hoger en voeg de courgette, champignons, honing, sambal badjak en provencaalse kruiden toe. Bak dit tot de champignons goudbruin beginnen te kleuren (ongeveer 5-7 minuten). Zet het vuur ietsjes lager. Voeg 1 flinke eetlepel bloem toe en bak dit kort mee. Voeg dan de tonijn toe samen met de slagroom en de doperwtjes. Laat dit een paar minuutjes pruttelen. Breng op smaak met peper en/of zout.
  • Schep de pasta door de roomsaus en bestrooi eventueel met een klein beetje verse peterselie en een snufje chilivlokken. Serveer met een vers gebakken focaccia.