Vlaams stoofvlees

Vlaams stoofvlees
Deel met je vrienden:

Vlaams stoofvlees

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Belgische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 24 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen in grotere stukken gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 uien in halve ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 flesje (330 ml) donker bier ik gebruikte een bockbier
  • grove mosterd
  • 2 witte boterhammen zonder korst
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 2 rundvlees bouillonblokjes ik gebruik het liefste die van Knorr
  • olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels stroop
  • 1 bak (250gr) kastanje champignons in parten gesneden

Instructies

  • Bestrooi het vlees met een snufje zout, flink wat gemalen zwarte peper en 2 el bloem. Verwarm in een stoofpan een flinke scheut olijfolie en 50 gr roomboter. Bak het vlees in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan. Bak in het braadvet de uien met de knoflook. Voeg het vlees toe, 2 el stroop, verkruimel de 2 bouillonblokjes erbij en giet het bier in de pan. Roer alles goed door elkaar.
  • Leg de laurierblaadjes en de takjes tijm erbij. Smeer 1 kant van de boterhammen in met grove mosterd en leg met de mosterdkant naar beneden in de pan. Leg de deksel op de pan en laat minimaal 4 uur stoven. Voeg na 3 uur de champignons toe. Hoe langer het vlees kan stoven hoe lekkerder het stoofvlees wordt. Breng eventueel op smaak met extra peper en/of zout. (haal voor het serveren de laurierblaadjes en de steeltjes van de tijm eruit)