Viennetta ijs met salted caramel

Viennetta ijs met salted caramel
Deel met je vrienden:

Viennetta ijs met salted caramel. Dit waanzinnig lekkere toetje/dessert ziet er niet alleen spectaculair uit het smaakt ook echt heerlijk. De grof gehakte suikerpinda’s maken dit het nagerecht helemaal af.

Wil jij tijdens de aankomende feestdagen als bijvoorbeeld Kerst en Oudejaarsavond geen stress in de keuken? Maak dan echt eens dit Viennetta ijs met salted caramel en suikerpinda’s.

Viennetta ijs met salted caramel en suiker pinda's

Viennetta ijs

Het bekendste ijs in Nederland is al jaren Viennetta. Tijdens de Feestdagen is Viennetta het meest gekochte product in de supermarkt. Ik snap dat wel! Viennetta is gewoon van zichzelf al ontzettend lekker.

De laagjes roomijs in combinatie met het knapperige van de dunne laagjes chocolade is gewoon heel erg lekker.

Ik maakte dit nagerecht, toetje, dessert (geef het een naam) tijdens een event van Dirk. De reacties waren zo positief dat ik je dit gerecht uiteraard niet kon onthouden.

Een lekker toetje maken hoeft namelijk geen uren van je tijd te kosten!

Simpel Kersttoetje: Viennetta met salted caramel

Pimp je Viennetta ijs

Op een heel simpele manier kan jij je zelf gekochte Viennetta helemaal pimpen 🙂 Door een topping te gebruiken maak je al snel iets spectaculairs van je Viennetta.

Dit keer heb ik gekozen voor laag(je) salted caramel samen met grof gehakte suikerpinda’s.

De combinatie van het zoete ijs met de zoet-zoute caramel en pinda’s is een feestje in je mond. Niet alleen de smaakcombinatie is erg lekker maar ook het mondgevoel is heerlijk!

Drie keer raden wat er bij ons tijdens Kerst als toetje/dessert gegeten gaat worden.

Ik ga nog veel meer variaties maken dus houd onze site goed in de gaten.

Recept Viennetta ijs met salted caramel

Viennetta ijs met salted caramel en suiker pinda's

Viennetta met salted caramel en suiker pinda’s

Pimp de standaard Viennetta eens op en maak deze Viennetta met salted caramel en suiker pinda's. Kleine moeite! Groots resultaat 🙂
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: dessert, Nagerecht, toetje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: ijs, Kersttoetje, salted caramel, suiker pinda’s, toetje, Viennetta
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 pak Viennetta
  • salted caramel zelf gemaakt of kant en klaar
  • flinke hand suiker pinda's gehakt

SALTED CARAMEL

  • 200 gram suiker
  • 125 milliliter slagroom op kamertemperatuur
  • 75 milliliter water
  • 75 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • flinke snuf zeezout

Instructies

  • OPTIE 1: Snijd de Viennetta in 8 plakjes en leg dit op kleine bordjes. Drizzle er de salted caramel overheen en bestrooi met de gehakte suiker pinda's.
  • OPTIE 2: leg de Viennetta op een mooi langwerpig bord of plank. Drizzle er de salted caramel overheen en bestrooi met de gehakte suiker pinda's. Snijd dan aan tafel de Viennetta aan voor het WOW effect 🙂
    Serveer er eventueel een schaaltje extra salted caramel bij.

ZELF SALTED CARAMEL MAKEN

  • Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand en zet de pan op middelhoog vuur. (geen koekenpan) Breng het suikermengsel langzaam aan de kook, tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen.
  • Blijf tot die tijd van de pan af! Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren. Voeg de slagroom toe. Schrik niet dit gaat flink borrelen en het komt omhoog…blijf echter roeren
  • Roer nog even 1-2 minuten door tot de karamelsaus dikker begint te worden.
  • Haal de pan van het vuur en laat de saus 2-3 minuten iets afkoelen. Voeg dan de blokjes roomboter toe met een flinke snuf zeezout en roer dit door de karamelsaus.
    Schenk je karamelsaus in een klein potje en zet je pan meteen onder met heet water en een druppeltje afwasmiddel.
  • TIP: wil je nóg sneller klaar zijn? Koop dan kant-en-klare karamelsaus en breng dit op smaak met grof zeezout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Viennetta ijs met salted caramel

Viennetta ijs met salted caramel en suikerpinda's

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.