Vegetarische kip in zwarte pepersaus met noedels. Deze avondmaaltijd staat binnen 20 minuten al op tafel en is super gezond.
Ik gebruik vegetarische kip maar voel je uiteraard vrij om “echte” kip te gebruiken. De keuze is altijd aan jouwzelf.
Zwarte pepersaus
De zwarte pepersaus maak je gewoon lekker zelf. Binnen 2 minuten heb je namelijk al zelf een heerlijke “woksaus” gemaakt. Er zijn vele varianten van zelfgemaakte zwarte pepersaus. Mijn variant is uiteraard wel een beetje pittig.
Ik gebruik zowel zwarte peper als witte peper voor de saus. Tevens gebruik ik voor extra pit nog een beetje sambal. Denk je dat dit té pittig voor je gaat worden, dan kan je uiteraard de sambal uit het recept weglaten.
Verder gebruik ik nog oestersaus, sojasaus, ketjap manis, tomatenpuree, verse knoflook, rijstazijn en honing.
Noedels of rijst?
Omdat ik echt een snelle maaltijd wilde maken heb ik ervoor gekozen om noedels te gebruiken. Maar een luchtige gekookte rijst is ook erg lekker bij de vegetarische kip in zwarte pepersaus.
Welke noedels je gebruikt mag je uiteraard ook zelf weten. Ik gebruikte udon noedels maar dan niet die hele dikke. Je zou ook mie, rijstnoedels of zelfs gewoon spaghetti kunnen gebruiken.
Eet jij ook graag gerechten met noedels? Probeer dan ook eens de volgende recepten: teriyaki noedels met gehakt, noedels met pittige oestersaus en (vega) kip of maak eens de noedels met zoet-pittige gehaktballetjes.
Recept vegetarische kip in zwarte pepersaus met noedels
Vegetarische kip in zwarte pepersaus met noedels
Ingrediënten
- 300 gram vegetarische kipstukjes of 300 gram "echte" kip in stukjes gesneden
- 1 zak roerbakgroenten soort naar eigen wens (ongeveer 500 gram)
- 250 gram noedels ik gebruikte udon noedels
- sesamzaadjes optioneel
ZWARTE PEPERSAUS
- 3 eetlepels oestersaus
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1/2 theelepel witte peper
- 1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
- 2 teentje knoflook geraspt
- 1 eetlepel honing flinke eetlepel
- 2 eetlepels water
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de zwarte pepersaus in een schaaltje.
- Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de noedels af met koud water en zet apart.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui kort aan.
- Voeg de vegetarische kip toe en bak de kip krokant en goudbruin. Voeg dan de roerbakgroenten toe en bak kort mee.
- Voeg dan de zwarte pepersaus toe en bak tevens kort mee. Schep de noedels erdoorheen en verwarm de noedels een paar minuten mee.
- Serveer de noedels met vegetarische kip in zwarte pepersaus met een beetje sesamzaadjes. Eet smakelijk!
- TIP: ook lekker is om een beetje fijngehakte bosui en/of grof gehakte pinda's over de noedels te serveren.
Vegetarische kip in zwarte pepersaus met noedels
Heb je weinig tijd maar wil je wel gezond eten? Probeer dan eens deze vegetarische kip in zwarte pepersaus met noedels. Serveer er eventueel komkommer in zuur en/of kroepoek bij.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken