vegan bananen muffins met walnoten

vegan bananen muffins met walnoten

Vegan bananen muffins met walnoten. Deze simpele muffins zijn heerlijk voor het ontbijt, als tussendoortje of eet ze als toetje.

vegan bananen muffins met walnoten

Deze muffins zijn hier altijd na twee keer knipperen met je ogen al zowat op 🙂

Bananen muffins

Door te bakken met banaan worden je baksels altijd heerlijk smeuïg van structuur. De meeste baksels die ik tegenwoordig maak zijn dan ook met geprakte banaan erin.

Lust je geen banaan? Dan nog ga je deze muffins ook lusten! De smaak van banaan is namelijk zeker niet overheersend. Sterker nog, wanneer je het niet weet, dan proef je het denk ik niet eens.

Het is wel belangrijk om echt rijpe bananen te gebruiken. Ze moeten zo rijp zijn dat je de bananen misschien wel zelfs zo weggooien. Hoe rijper de banaan, hoe smeuïger en zoeter de smaak is.

Eet jij ook graag baksels met banaan? Probeer dan ook eens de volgende recepten: vegan chocolade muffins met banaan, cupcakes met banaan en gesuikerde pinda’s of maak eens het bananenbrood met kaneel.

Walnoten

Voor extra smaak en bite gebruik ik dit keer walnoten door zowel het beslag als voor de topping. Zo heb je het smeuïge van de muffin met een heerlijke krokante bite aan de bovenkant.

Je kunt uiteraard ook andere noten gebruiken als je walnoten niet zo lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan pecannoten, hazelnoten of amandelen.

Recept vegan muffins met banaan en walnoten

vegan bananen muffins met walnoten

Vegan bananen muffins met walnoten

Deze vegan bananen muffins met walnoten zijn heerlijk als tussendoortje maar kan je ook prima als ontbijt nuttigen.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: banaan, bananen muffins, muffins, muffins met banaan, walnoot, walnoten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 12 stuks

Equipment

  • 1 muffin/cupcake bakblik
  • 12 cupcake papiertjes of 9 muffin papiertjes (muffin papiertjes zijn net iets hoger)

Ingrediënten

  • 250 gram bloem ik gebruik speltbloem
  • 50 gram walnoten fijngehakt
  • 2 bananen geprakt
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 175 milliliter sojamelk of andere plantaardige melk
  • 2 theelepels appelcider azijn
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel

TOPPING:

  • 75 gram walnoten fijngehakt
  • honing ik gebruikte vegan honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake/muffins papiertjes in de vorm.
  • Meng in een maatbeker de sojamelk met de appelcider azijn en laat 10-15 minuten staan. (zo krijg je een plantaardige karnemelk en worden je baksels luchtiger)
  • Meng in een mengkom de bloem, zout, basterdsuiker, walnoten, bakpoeder en kaneel.
  • Voeg de sojamelk, zonnebloemolie, vanille aroma en geprakte banaan toe. Spatel dit allemaal kort door elkaar.
  • Verdeel het beslag over de cupcake/muffin papiertjes tot ongeveer 2/3 van de vorm.
  • Bestrooi de muffins met de fijngehakte walnoten en drizzle er een beetje honing overheen.
  • Bak de muffins in 13-17 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins op een rooster afkoelen.
  • Wanneer je grotere muffinpapiertjes gebruikt, dan kan het zijn dat je muffins iets langer moet bakken in de oven. (ik gebruikte dit keer cupcake papiertjes)
  • TIP: in plaats van vegan honing kan je ook dadelstroop gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Vegan muffins met banaan en walnoot

muffin met banaan en walnoten