Zelf tzatziki maken met Griekse yoghurt en verse kruiden is echt zo ontzettend lekker! Ik vind dit Griekse bijgerecht niet alleen lekker bij vleesgerechten maar ook als dip voor diverse rauwe groenten of een stukje pitabrood. Omdat ik persoonlijk van een iets dikkere structuur houd, gebruik ik naast Griekse yoghurt ook crème fraîche. Hierdoor is de saus wel ietsjes minder gezond maar wel heel erg lekker…dat is ook wat waard toch? Ben je van plan deze tzatziki te maken, dan kan ik je ook van harte mijn Griekse gehaktballetjes aanbevelen 🙂
Recept Tzatziki
tzatziki
Ingrediënten
- 125 gram crème fraîche
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1/2 citroen het sap
- handje verse petereselie fijngesneden
- 10 blaadjes verse munt fijngesneden
- flinke snuf peper en zout
- 1 komkommer
Instructies
- Rasp de komkommer en laat dit 15 minuten met een snuf zout uitlekken in een fijne vergiet. (zeef kan ook) Knijp na 15 minuten de geraspte komkommer uit.
- Meng de crème fraîche met de Griekse yoghurt, geraspte knoflook, sap van 1/2 citroen, peterselie, munt en een flinke snuf peper en zout.
- Spatel vervolgens de uitgelekte en uitgeknepen komkommer toe. Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
- TIP: Ook erg lekker is om nog een beetje fijngehakte dille toe te voegen.
zelfgemaakte tzatziki
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/broodje-gepaneerde-italiaanse-kip/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/ijskoffie-zelf-maken-zonder-roomijs-dus-redelijk-gezond/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/broodje-warme-beenham-met-honing-mosterdsaus/” target=”_blank”]