Deze trifle met bitterkoekjes en lemoncurd is klaar in 5 minuten. Ideaal dus als je visite krijgt en je niet te lang in de keuken wilt staan. Ik vind het persoonlijk lekker om de trifle dit keer niet van te voren te maken omdat juist het taaie van de bitterkoekjes in combinatie met de yoghurt-lemoncurd mengsel zo lekker is. Als je de trifle namelijk van te voren al bereid dan worden de bitterkoekjes een beetje “drassig”. Dat is zeker niet vies maar ik vind het minder lekker. De lemoncurd met de yoghurt kan je wel prima van te voren maken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is vlak voor serveren laagjes opbouwen.
recept trifle met bitterkoekjes en lemoncurd
trifle met bitterkoekjes en lemoncurd
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 16 bitterkoekjes
- 6 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels lemoncurd + een beetje voor garnering
Instructies
- Meng de Griekse yoghurt met de lemoncurd. Scheur de bitterkoekjes in stukjes (grote naar wens) Ik scheurde ze in 4 stukjes. Pak kleine glaasjes en begin met een laagje bitterkoekjes, daarop het yoghurt-lemoncurd mengsel, dan weer een bitterkoekjes en afsluitend een laag van het yoghurt-lemoncurd mengsel. Leg daarop eventueel nog een klein beetje extra lemoncurd.
- Tip: Bestrooi eventueel met wat geraspte kokos of pure chocolade. Geen liefhebber van bitterkoekjes? Gebruik dan eventueel lange vingers of cake.
Ik heb dit keer kant en klare lemoncurd van Bonne Maman gebruikt omdat dit een in de foodybox zat die ik pas geleden ontving van Kroon op het Werk maar uiteraard kan je ook zelf lemoncurd maken. Dit is zeker niet moeilijk maar het vraagt dan wel natuurlijk een beetje voorbereiding voor dit recept. Het recept om zelf eventueel lemoncurd te maken vind je hieronder.
recept zelf lemoncurd maken
Ingrediënten
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram roomboter
- 2 eieren geklutst
- 2 citroenen gewassen
Instructies
- Rasp de citroenen. Halveer de citroenen en knijp het sap eruit. Zorg er wel voor dat er geen pitjes in het citroensap zitten. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in schaal. Laat dit au bain marie smelten. Als de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de citroensap en geklutste eieren toe. Roer het mengsel goed door elkaar. Zet het vuur iets lager en verwarm de lemon curd tot hij de gewenste dikte heeft. Vergeet niet regelmatig de curd te roeren. Bij mij duurde het 20 minuten…heb dus geduld!
- Giet de lemon curd in platte schaal of groot bord en dek af met huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat er geen velletjes op de lemon curd komt. Laat de lemon curd nu helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de curd in een schone pot doen.
- Bewaar de curd in de koelkast. De lemon curd is ongeveer 2 weken houdbaar….geloof mij…die tijd krijgt hij niet.
snelle trifle met bitterkoekjes en lemoncurd
probeer ook eens onderstaande recepten
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/trifle-met-brownie-en-salted-caramel-maken/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidnoten-tiramisu-met-licor-43-orochata/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/luchtige-cake-blauwe-bessen-zonder-roomboter/” target=_blank]