lasagne met spinazie en tonijn: lekker fris

lasagne met spinazie en tonijn: lekker fris
Deel met je vrienden:

Dat ik deze lasagne met spinazie en tonijn uit de oven haalde maakte ik echt een vreugdedansje. Hij zag er namelijk zo onwijs goed uit en het rook zo ontzettend lekker! Het recept was weer een probeersel en dan is het altijd eventjes de vraag of het net zo gaat smaken als dat je van te voren in je hoofd had zitten. Het was nog vroeg in de middag en we moesten dus nog tot s’avonds wachten met eten. (ahhhh wat duurt een dag dan lang) Ik wilde namelijk ook nog een focaccia met rozemarijn en Parmezaanse kaas erbij maken. Jan Willem stond met zijn vriend en teamgenootje Maarten te kletsen buiten en trots liet ik hun het resultaat zien. Ik had voor Maarten een brownie gebakken (omdat hij de Mud Masters 24 uur ging lopen) maar deze had hij zo ingeruild voor deze lasagne met spinazie en tonijn. Pech voor hem, we gingen hem lekker zelf opeten. Zoals gewoonlijk is het geen caloriearm recept maar geloof me, het is het zondigen meer dan waard. 

Recept lasagne met spinazie en tonijn

lasagne met spinazie en tonijn

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak verse lasagne bladen
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 bakje (250gr) cherrytomaten in partjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 bekertje (200gr) crème fraîche
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snuf peper en zout
  • snuf chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Fruit de uien met de knoflook en rode peper met een snuf peper en zout. Voeg de cherrytomaatjes en tonijn toe en bak dit een paar minuten op redelijk hoog vuur. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg vervolgens de slagroom en crème fraîche toe. Breng alles op smaak met 1 tl nootmuskaat en een flinke snuf peper en zout. Vet een ovenschaal in en verdeel over de bodem een dun laagje saus. Leg op de saus de lasagne bladen. Verdeel hier overheen saus, geraspte kaas en ga zo verder tot je afsluit met saus. Bestrooi met geraspte kaas en scheur de mozzarella in stukken. Breng op smaak met gemalen zwarte peper en eventueel een flinke snuf chilivlokken. Bak de lasagne in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Lasagne met tonijn en spinazie

lasagne met spinazie en tonijn
Deze lasagne met spinazie en tonijn was echt waanzinnig lekker! Ik bestrooide de bovenkant nog extra in met Pul Biber (soort chilivlokken) Ook erg lekker is om wat pijnboompitten toe te voegen. Variatie genoeg dus 🙂

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker