Plaattaart met paprika en twee soorten kaas

Plaattaart met paprika en twee soorten kaas

Plaattaart met paprika en twee soorten kaas. Eet deze plaattaart bij een kom soep, als lunch of als onderdeel van een kaasplank.

Wil je nog meer groenten? Voeg dan eventueel plakjes courgette, prei, tomaat, aubergine en/of champignons toe.

plaattaart met paprika en twee soorten kaas

Plaattaart met paprika

Ikzelf vind paprika echt een heerlijke groente. Het voordeel van paprika is ook dat ze veel vezels, vitamines en voedingsstoffen bevatten.

Voor deze plaattaart vind ik het leuk om verschillende kleuren paprika te gebruiken. Ik gebruik een rode paprika en een gele paprika. Wist je trouwens dat rode paprika’s twee keer zoveel vitamine C bevat als de andere kleuren paprika’s.

Twee soorten kaas

Wij kregen van Henri Willig een heerlijk kaaspakket opgestuurd. Hierin zat een Goudse kaas naturel, een kruidenkaas en de favoriet van Wiebe Willig de Pure Gold. Whahaha en deze kaas is inmiddels ook favoriet van Beaudine 🙂 De Pure Gold kaas is heel romig en vol van smaak.

Voor de plaattaart heb ik gekozen om de Goudse kaas en de kruiden-knoflook kaas te gebruiken. Beide kazen zijn ook heerlijk romig van smaak en smelten ontzettend goed. De Pure Gold kaas is heerlijk om gewoon los uit het vuistje te eten.

Daarom heb ik de plaattaart dit keer onderdeel uit laten maken van een borrelplank. De borrelplank vul ik aan met extra stukjes kaas die ik ook over de plaattaart gebruik, blokjes Pure Gold kaas, rauwkost, druiven, tapenade en een zelfgemaakte honing-mosterdsaus.

Voor de honing-mosterdsaus meng ik 2 el olijfolie met 1 flinke el honing, 1 theelepel grove mosterd, 1 tl gewone mosterd, snufje chilivlokken, snuf peper en zout.

Eet jij ook graag een plaattaart? Probeer dan ook eens de volgende recepten: plaattaart met courgette en rode ui, plaattaart met prei en spekjes of probeer eens de plaattaart met pesto en tomaat.

Recept plaattaart met paprika en twee soorten kaas

plaattaart met twee soorten kaas

Plaattaart met paprika en twee soorten kaas

Plaattaart met paprika en twee soorten kaas. Heerlijk bij een kom soep, als lunch of serveer op een goedgevulde borrelplank.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: kaas, paprika, plaattaart, vegetarische plaattaart
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 plaattaart

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg
  • 2 paprika's in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 rode ui in dunne gesneden
  • 70 gram tomatenpuree is klein blikje
  • 1 eetlepel ketchup flinke eetlepel
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken
  • 75 gram jonge Goudse kaas ik gebruikte kaas van Henri Willig
  • 75 gram kruiden-knoflook kaas ik gebruikte kaas van Henri Willig
  • handje rucola grof gehakt en optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de tomatenpuree met de ketchup, chilivlokken, oregano, peper en zout.
  • Rol het bladerdeeg inclusief bakpapier uit op een bakplaat. Vouw de randen van het deeg iets naar binnen toe. (laat het bladerdeeg even 10-15 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het uitrolt)
  • Verdeel de paprika en rode ui over het bladerdeeg en verdeel de geraspte kazen over de plaattaart. 
  • Bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster iets afkoelen. (de plaattaart is koud overigens ook heerlijk)
  • Bestrooi vlak voor serveren de plaattaart een beetje grof gehakte rucola. Eet smakelijk!
  • TIP: geen liefhebber van rucola? Verse peterselie is ook erg lekker over de plaattaart.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Kazen van Henri Willig

Misschien ben je nog helemaal niet bekend met de kazen van Henri Willig. Henri Willig is de oprichter van Henri Willig Kaas en groeide als enige zoon van in totaal vijf kinderen op tussen de koeien op melkveebedrijf “De Jacobs Hoeve”.

In 1974 nam hij het familiebedrijf over. Samen met zijn vrouw Riet volgde zij een cursus kaasmaken en gingen zij aan de slag met het maken van heerlijke kazen. Wat heel belangrijk voor hen is is het welzijn van de dieren. Zonder gelukkige en gezonde dieren kan je volgens Henri en Riet namelijk geen goede kaas maken.

Het leuke van het bedrijf is dat ze allemaal nog steeds met enorm veel plezier en enthousiasme werken. Zo kan je een kijkje nemen op één van de boerderijen, organiseren ze proeverijen en is er zelfs een heus Grand Café Henri Willig in Giethoorn waar je kunt smullen van heerlijke gerechten met uiteraard kaas in de hoofdrol.

Behalve dat de kazen te koop zijn in verschillende kaaswinkels kan je via de webshop van Henri Willig ook de kazen thuis laten bezorgen. Neem dus zeker even een kijkje op de site van Henri Willig 🙂

Plaattaart met paprika en twee soorten kaas

plaattaart met twee soorten kaas

TIP: ben je lactose intolerant en wil je toch van deze plaattaart genieten? Vaak kan je gelukkig wel extra belegen en oude kaas verdragen.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken