pastasalade met tonijn en feta

KokenKoken
pastasalade met tonijn en feta
Deel met je vrienden:

Wij eten in de zomermaanden meerdere keren per week wel een pastasalade. Deze pastasalade met tonijn en feta is momenteel één van onze favoriete salades. Voordeel van een pastasalade is dat je het prima een dag van te voren kan klaarmaken. Dat is vaak nog lekkerder ook! Alle smaken kunnen dan goed intrekken. Behalve tonijn en feta gaat er in deze frisse salade ook nog komkommer, tomaat, avocado, munt, oregano en rode ui. De dressing/saus voor deze salade bestaat uit Griekse yoghurt, mayonaise, gedroogde Italiaanse kruiden, peper, zout en pul biber (chilivlokken).

Je kunt deze pastasalade ook prima voor de lunch eten. Als wij deze salade als avondmaaltijd eten, dan serveer ik er ook nog regelmatig een stokbrood met kruidenboter bij. Het wordt dan natuurlijk wel een iets minder gezonde maaltijd 😉

pastasalade met tonijn en feta

TIP: ook lekker is om eventueel nog kappertjes en olijven toe te voegen.

recept pastasalade met tonijn en feta

frisse pastasalade met tonijn en feta

Pastasalade met tonijn en feta

Pasta is niet per se ongezond. Deze frisse pastasalade met tonijn en feta kan je namelijk zonder schuldgevoel eten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: feta, pasta, pastasalade, salade, tonijn
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta ik gebruikte helft gewoon en helft volkoren
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1/2 komkommer in stukjes gesneden (liefst zonder vruchtvlees)
  • 3 trostomaten in stukjes gesneden (liefst zonder vruchtvlees)
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 100 gram feta
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje pul biber of chilivlokken
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 7 blaadjes verse munt fijngehakt
  • 2 blikjes tonijn uitgelekt en blikjes tonijn van ongeveer 160 gram ieder (ik gebruikte tonijn in water)

DRESSING/SAUS

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels
  • 2 eetlepels mayonaise
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • scheutje water optioneel

Instructies

  • Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar met een groentebouillonblokje. Giet af en spoel de pasta met koud water. Besprenkel eventueel een beetje olijfolie eroverheen. (dit voorkomt plakken)
  • Maak ondertussen de saus/dressing: meng hiervoor alle ingrediënten. Vind je de saus te dik, dan kan je een klein beetje water toevoegen.
  • Meng alle ingrediënten inclusief de dressing/saus en klaar is kees!
  • TIP: wil je de salade een dag van te voren bereiden, voeg dan niet de avocado toe. De avocado wordt dan anders bruin. Voeg die pas vlak voor serveren toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Zomerse pastasalade met tonijn en feta

In plaats van alleen “gewone” pasta gebruikte ik dit keer 150 gram gewone pasta en 150 gram volkoren pasta van het merk La Molisana. Soms kan volkoren pasta nogal overheersend zijn van smaak en van structuur. Deze volkoren pasta is juist zacht van smaak en totaal niet overheersend. Zo proef je dus niet alleen maar pasta maar ook je andere ingrediënten.

TIP: ook erg lekker is om de trostomaat stukjes te vervangen voor zongedroogde tomaat

andere lekker pastasalade recepten

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

PASTASALADE MET PESTO EN GEGRILDE KIP:

pastasalade met pesto en gegrilde kip

CARPACCIO PASTASALADE MET PESTO:

pastasalade met carpaccio, pesto, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

PASTASALADE MET SPEKJES:

pastasalade met spekjes

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken