gezonde avocado tonijnsalade met sriracha

gezonde avocado tonijnsalade met sriracha

Deze avocado tonijnsalade met sriracha is echt super lekker fris, iets pittig en ook nog eens gezond. Normaal gesproken eten wij bijna nooit brood ‘s avonds. Echter met het warme weer heb ik ook niet altijd trek in warm avondeten. Daarom maak ik momenteel veel verschillende soorten salades, die ideaal zijn voor op een stukje stokbrood. Lekker met een beetje sla en tomaat, zo simpel kan het zijn. Vind jij brood als avondmaaltijd echt geen goed idee, maak er dan een lekkere tomatensoep bij. Op Familie over de Kook staat al een gezonde tonijnsalade en een pittige tonijnsalade, deze zou je ook een keertje kunnen maken. 

recept gezonde avocado tonijnsalade met sriracha

avocado tonijnsalade

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks avocado in blokjes gesneden
  • 2 blikjes tonijn op water (olie is lekkerder maar iets minder gezond)
  • 1/2 rode ui fijngesnipperd
  • 2 augurken zoet/zuur fijngesneden
  • 1/2 limoen het sap
  • 2 theelepels sriracha minder als je niet van pittig houdt.
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt

Instructies

  • Ik kan een heel verhaal houden maar het is echt super simpel! Alles mengen en op een broodje smeren 🙂
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

avocado tonijnsalade op stokbrood

recept pittige tonijnsalade met avocado en sriracha
pittige avocado tonijnsalade! Wil je hem iets minder pittig dan kan je natuurlijk altijd iets minder sriracha gebruiken.
recept avocado tonijnsalade met sriracha maken
Deze avocado tonijnsalade eten wij graag op stokbrood met sla en tomaat maar deze salade is ook gewoon erg lekker op een toastje. Wil je uitpakken? Vul dan de avocado schil met de salade.

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/spaans-gevuld-stokbrood-met-chorizo-van-de-bbq/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/broodje-gepaneerde-italiaanse-kip/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/avocado-kip-salade-een-lekkere-zomerse-salade/” target=”_blank”]