Tomatensoep van snoeptomaatjes

Tomatensoep van snoeptomaatjes

Verse tomatensoep van snoeptomaatjes. Deze tomatensoep met snoeptomaatjes is heerlijk zoet van smaak. De kinderen zijn er ook dol op.

tomatensoep van snoeptomaatjes

Snoeptomaatjes

Sinds onze kinderen klein waren eten zij al graag snoeptomaatjes. Deze tomaatjes gingen mee naar school als tussendoortje maar ze werden ook thuis als snack gegeten.

Normaal gesproken maak ik tomatensoep met “gewone” tomaten (meestal dus de trostomaat) maar dit keer had ik een grote bak snoeptomaatjes in de aanbieding gekocht. Snoep tomaatjes zijn heerlijk zoet van smaak én gezond. Ze zitten namelijk vol vitamines, vezels en mineralen.

Eet jij ook graag een tomatensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: Chinese tomatensoep met kip, romige tomatensoep of maak de tomatensoep met chipotle en balletjes klaar.

Recept tomatensoep van snoeptomaatjes

tomatensoep van snoeptomaatjes

Tomatensoep van snoeptomaatjes

Zelf een lekkere verse tomatensoep maken is echt niet moeilijk. Probeer deze tomatensoep maar eens met heerlijke zoete snoeptomaatjes.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: snelle tomatensoep, snoeptomaatjes, soep
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 soeppan

Ingrediënten

  • 750 gram snoeptomaatjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • handje verse basilicum fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 70 gram tomatenpuree is een klein blikje
  • flinke eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • snufje chilivlokken is optioneel
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel honing
  • 800 milliliter water
  • extra vierge olijfolie

MAIZENA PAPJE

  • 2 eetlepels maizena
  • 5 eetlepels water

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een soeppan of kookpan. 
  • Bak de tomaatjes met de uien, knoflook, zwarte peper, snufje zout, chilivlokken en gedroogde Provençaalse kruiden kort aan. 
    (je hoeft de tomaatjes niet te snijden, bak ze gewoon heel)
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. (ongeveer een halve minuut)
  • Voeg het water, honing en 1,5 verkruimeld bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan iets zachter en laat 20 minuten zachtjes koken. 
  • Pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
  • Meng 2 eetlepels maizena met 5 el water en voeg dit aan de soep toe. Zet de soep terug op het vuur, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur lager en verwarm de soep nog 2-3 minuten. 
    TIP: deze stap is eventueel optioneel je hoeft geen maizena papje toe te voegen.
  • Schep de soep in 4 kommen, drizzle er een klein beetje extra vierge olijfolie overheen en bestrooi met de fijngehakte basilicum. Eet smakelijk.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Snoeptomaatjes soep

tomatensoep van snoeptomaatjes

Zelf een tomatensoep maken is echt zo ongelofelijk simpel en zoveel lekkerder dan een kant en klare soep. Dus hup, duik de keuken in….laat je huis heerlijk geuren en daarna smullen maar!

2 Comments
  1. 5 sterren
    Ja, doe ik eigenlijk altijd…lekker eerst een paar uien karamelliseren, dan bouillon erop, wortel, prei, knoflook en later grote bak tomaatjes toevoegen. Ik pureer de soep als alles gaar is, want ik houd niet van vellen en pitten. Heerlijk met wat room of crèmefraiche.

Comments are closed.

5 from 1 vote