geroosterde tomatensoep met kip

geroosterde tomatensoep met kip

Geroosterde tomatensoep met kip. Deze soep is heerlijk van smaak, gezond en lekker simpel om te maken. Maak gerust een extra grote pan dus.

Deze geroosterde tomatensoep met kip was echt ontzettend jammie!! Als je eenmaal zelf tomatensoep gemaakt heb, dan wil je je soep echt nooit meer anders eten. Voor deze tomatensoep heb ik de tomaten eerst met knoflook en ui geroosterd in de oven. Omdat wij natuurlijk van pittig houden, heb ik de tomatensoep een pittige touch gegeven door lekker veel chilivlokken over de tomaten te strooien. Natuurlijk is het geen probleem om de chilivlokken uit het recept weg te laten. Gebruik dan eventueel gedroogde Italiaanse kruiden.

Eet jij ook graag een tomatensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: tomatensoep met oregano, tomatensoep van snoeptomaatjes of maak eens een romige tomatensoep.

recept geroosterde tomatensoep met kip

geroosterde tomatensoep met kip

geroosterde tomatensoep met kip

Zelf een geroosterde tomatensoep met kip maken is ontzettend simpel รฉn ontzettend lekker.
3.34 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlands, Nederlandse
Trefwoord: geroosterde tomatensoep, simpele tomatensoep, snelle tomatensoep, soep, tomatensoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediรซnten

  • 1 kilo trostomaten in parten gesneden
  • 3 teentjes knoflook grof gehakt
  • 1 flinke rode ui geschild en in parten gesneden
  • 750 milliliter heet water
  • 1 groentebouillonblokje
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken of minder als je niet van pittig houdt
  • 1 eetlepel honing
  • scheut olijfolie
  • handje verse basilicum fijngesneden
  • 2 kipfilets

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten, uien en knoflook op een bakplaat. Bestrooi met een flinke scheut olijfolie, honing, peper, zout en 1 tl chilivlokken. Meng dit allemaal even goed door. Rooster de tomaten 30 minuten in de oven.
  • Verwarm in een stoof of soeppan een scheutje olijfolie. Doe de geroosterde tomaten, ui en knoflook in de pan. Voeg het water toe samen met een verkruimeld bouillonblokje. Pureer de soep met een staafmixer. Leg de 2 kipfilets erin, breng de soep aan de kook, zet het vuur zachter en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg weer aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en/of zout. (eventueel nog een beetje suiker) Voeg vlak voor serveren de fijngesneden basilicum toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Geroosterde tomatensoep

geroosterde tomatensoep met kip
Wij aten de geroosterde tomatensoep met zelfgemaakte kruidenroomkaas en geroosterd brood. De soep is trouwens de volgende dag misschien nog wel lekkerder, het is dus geen straf om een flinke pan soep te hebben. Mocht je het niet de volgende dag willen eten, dan kan je de soep prima invriezen.
geroosterde tomatensoep met kip
Misschien niet heel erg voor de hand liggend maar ik heb als extra smaakmaker op het laatst nog een scheutje ketjap manis toegevoegd. Ook een lekkere tomatensoep waar best veel ketjap in gebruikt wordt is Chinese tomatensoep.