geroosterde tomatensoep met kip

geroosterde tomatensoep met kip
Deel met je vrienden:

Deze geroosterde tomatensoep met kip was echt ontzettend jammie!! Als je eenmaal zelf tomatensoep gemaakt heb, dan wil je je soep echt nooit meer anders eten. Voor deze tomatensoep heb ik de tomaten eerst met knoflook en ui geroosterd in de oven. Omdat wij natuurlijk van pittig houden, heb ik de tomatensoep een pittige touch gegeven door lekker veel chilivlokken over de tomaten te strooien. Natuurlijk is het geen probleem om de chilivlokken uit het recept weg te laten. Gebruik dan eventueel gedroogde Italiaanse kruiden.

recept geroosterde tomatensoep met kip

geroosterde tomatensoep met kip

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 flinke pan

Ingrediënten

  • 1800 gram tros tomaten in parten gesneden
  • 6 tenen knoflook geschild en gehalveerd
  • 3 rode uien geschild en in parten gesneden
  • 1,5-2 liter gekookt heet water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • snuf peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken of meer als je van pittig houdt
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • olijfolie
  • handje verse basilicum fijngesneden
  • 2 kipfilets

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten, uien en knoflook op een bakplaat. Bestrooi met een flinke scheut olijfolie, 1,5 el bruine suiker, peper, zout en 1 tl chilivlokken. Meng dit allemaal even goed door. Rooster de tomaten 30 minuten in de oven.
  • Verwarm in een stoof of soeppan een scheutje olijfolie. Doe de geroosterde tomaten, ui en knoflook in de pan. Giet hier minimaal 1,5 liter gekookt water bij en 2 groentebouillonblokjes. Pureer de soep met een staafmixer. Leg de 2 kipfilets erin en kook deze op zachtjes vuur 20 minuten in de soep. Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg weer aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en/of zout. (eventueel nog een beetje suiker) Voeg vlak voor serveren de fijngesneden basilicum toe.

 

Geroosterde tomatensoep

Wij aten de geroosterde tomatensoep met zelfgemaakte kruidenroomkaas en geroosterd brood. De soep is trouwens de volgende dag misschien nog wel lekkerder, het is dus geen straf om een flinke pan soep te hebben. Mocht je het niet de volgende dag willen eten, dan kan je de soep prima invriezen.
Misschien niet heel erg voor de hand liggend maar ik heb als extra smaakmaker op het laatst nog een scheutje ketjap manis toegevoegd. Ook een lekkere tomatensoep waar best veel ketjap in gebruikt wordt is Chinese tomatensoep.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker