Op Instagram vroeg ik of ik dit recept Thaise noedels, Thaise noodles of Thaise spaghetti moest gaan noemen 🙂 Deze super makkelijke maaltijd die met 20 minuutjes bij je op tafel staat, heb ik namelijk gemaakt met spaghetti in plaats van noedels/noodles.
Ik blijf het lastig vinden hoe je het nu op de juiste manier moet schrijven. De bite van spaghetti is in dit gerecht in ieder geval echt ontzettend lekker! Ik moet eerlijk bekennen dat ik heel vaak spaghetti gebruik voor wokmaaltijden. Gewoon omdat het lekker is!
Thaise woksaus
De saus voor dit recept is zoals je van Familie over de Kook gewend bent weer lekker kruidig en pittig. De kinderen vonden het recept dit keer wel ietsiepietsie te pittig. Er kwam al snel een pak melk op tafel tevoorschijn om het brandje te blussen.
De woksaus maak je heel simpel zelf. Ik gebruik hiervoor honing, rode peper, verse gember, knoflook, grove mosterd, ketjap manis, sojsaus, sweet chilisaus, limoen en versgemalen zwarte peper.
Eet jij ook graag roerbak maaltijden? Probeer dan ook eens de volgende recepten: gezonde roerbak met paprika en paksoi, Thaise roerbak met kruidige rijst of maak eens de snelle roerbak met paprika en vega kip.
Lekker pittig of té pittig
Het gerecht viel ook wel een stuk pittiger uit doordat ik ook de rode peper had gebruikt die in de zak kant en klare Thaise roerbakgroenten zat. Als je dus niet zo van heel pittig houdt, gebruik dan óf helemaal geen rode peper óf halveer de rode peper.
Sowieso is het soms lastig met (rode) peper. De ene keer zit er bijna helemaal geen pit aan de peper en de andere keer vlam je de pan uit. Het is en blijft dus altijd een beetje een gok 😉
Recept Thaise noedels
Thaise noedels
Ingrediënten
- 350 gram spaghetti
- 1 groentebouillonblokje
- 300 gram kippendijfilet in mini stukjes gesneden
- 1 zak wokgroente Thaise stijl mag ook andere wokgroente naar keuze zijn
- cashewnoten of pinda's optioneel
- verse koriander fijngehakt en optioneel
THAISE KRUIDIGE EN PITTIGE SAUS
- 1 eetlepel honing
- 1 rode peper heel fijngesneden
- 3 centimeter verse gember geschil en geraspt
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels chilisaus
- 1 limoen rasp van nodig
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de Thaise saus in een schaaltje. Kook de spaghetti met het bouillonblokje gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit ondertussen een scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kip met een snufje zout en peper gaar en goudbruin. Voeg de "Thaise" wokgroente toe en bak kort mee (wij houden van knapperige groenten, dus ik wok heel kort) Voeg de Thaise saus toe en verhit tevens kort mee. Meng de spaghetti erdoorheen en klaar is kees….simpel toch!
- Serveer de Thaise noedels eventueel met cashewnoten of pinda's en fijn gehakte koriander.
- TIP: zet op de tafel eventueel de sojasaus, chilisaus en/of ketjap manis om extra te kunnen gebruiken.
TIP: deze maaltijd kan je weer heel gemakkelijk vegetarisch maken door vega kip te gebruiken, jackfruit of gebruik alleen wokgroente.
Thaise noedels met kruidige en pittige saus
Serveer bij de Thaise noedels lekker komkommer in zuur en een beetje kroepoek. Om terug te komen op mijn Instagram vraag….de meningen waren erg verdeeld tussen Thaise noedels of Thaise noodles. Het blijft dus een lastig woord 🙂 Gelukkig gaat het erom dat het lekker is en niet om hoe je het schrijft. Lekker is dit recept absoluut….al zeg ik zelf.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken