Thaise kippensoep

Thaise kippensoep
Deel met je vrienden:

Thaise kippensoep

3 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 pan

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1200 milliliter gekookt water
  • 2 kip bouillonblokjes
  • 1/2 eetlepel kerrie masala
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 rode peper grof gehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en grof gesneden
  • 1 ui geschild en grof gesneden
  • handje verse koriander grof gehakt
  • 3 stengels bosui in ringetjes gesneden
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1,5 theelepel vissaus
  • 2 theelepels kurkuma
  • 100 gram rijstnoedels
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • olie

Instructies

  • Voeg aan het gekookte water 2 kip bouillonblokjes toe. Bestrooi de kipfilets met flink wat peper en zout. Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember en rode peper tot een smeuïge pasta. (je kan het ook vijzelen maar dit duurt langer)
  • Verhit een scheut olie in een stoofpan en bak kort de kruidige pasta met de kerrie, kerrie masala en kurkuma. Voeg de bouillon, het blikje kokosmelk en 1,5 tl vissaus toe. Roer alles goed door. Leg de 2 kipfilets erbij en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Haal de kipfilets eruit en pluk met 2 vorken uit elkaar. Voeg de kip weer toe aan de soep samen met de rijstnoedels, koriander en bosui. Laat eventjes 5 minuten zachtjes koken en trek de rijstnoedels uit elkaar. Breng op smaak met peper en/of zout.