Thaise gehaktballetjes in rode currysaus

Thaise gehaktballetjes in rode currysaus
Deel met je vrienden:

Deze Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus heb ik gemaakt met een zelfgemaakte rode currypasta. Als je eenmaal weet hoe simpel je dit zelf kan maken, dan wil je echt niet anders meer. De rode currypasta is goed voor 2 tot 3 keer gebruik. Bij ons was hij in 2 dagen op….ik ging namelijk helemaal los. Zo heb ik ook nog een super lekkere Thaise burger gemaakt (recept volgt nog) en een vegan stoofvlees / curry. Deze Thaise gehaktballetjes zijn trouwens ook echt super lekker als snack.

Recept Thaise gehaktballetjes in romige rode currysaus

Thaise gehaktballetjes in rode currysaus

3 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 flinke eetlepel rode currypasta zelfgemaakt of kant en klaar
  • 1 ei
  • 3 flinke eetlepels panko
  • snufje vers gemalen zwarte peper

romige rode currysaus

  • 2 flinke eetlepels rode currypasta zelfgemaakt of kant en klaar
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 1 zak (400gram) roerbakgroenten ik gebruikte mix van paksoi en sugarsnaps
  • handje verse koriander gehakt

Instructies

  • Kneed het gehakt met de rode currypasta, ei, panko en snuf peper goed door. Vorm er kleine gehaktballetjes van. Verwarm in een stoof op hapjespan een scheut olie (bodem bedekt) en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom goudbruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan.
  • Bak in het braadvet kort de rode currypasta. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 30 seconden koken en zet dan het vuur lager. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat zonder deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken. Draai af en toe de balletjes om. Zet het vuur nu iets hoger en bak de roerbakgroenten 3-5 minuten mee (ik houd ervan als de groenten nog knapperig zijn) Mocht de saus teveel indikken voeg dan een scheutje water toe of extra kokosmelk. Bestrooi vlak voor serveren met een klein beetje verse koriander.
  • Serveer de Thaise gehaktballetjes met rijst of noedels en bestrooi eventueel met extra rode peper voor wat pit.

Wil je nu niet zelf je rode currypasta maken. Geen probleem! Gebruik dan gewoon een kant en klare variant die je in de supermarkt kan kopen. Ik heb liever dat je soms iets kant en klaar koopt en dit naar eigen smaak en met groenten aanpast, dan dat je uit gemak alleen maar patat, brood en/of pannenkoeken eet. (dan eet je pas ongezond) Ik heb persoonlijk dan ook niets tegen kant en klare pakketten. Ik adviseer alleen om dit niet iedere dag te eten. Vaak zit er namelijk best veel zout in en natuurlijk de nodige E-stoffen. Echter een keertje kan zeker geen kwaad. Sterker nog, mijn passie met koken is ooit ontstaan door überhaupt te gaan koken met dat soort pakketen. Vanuit huis heb ik het koken namelijk niet meegekregen.

Thaise gehaktballetjes

recept Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus
Deze Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus waren echt zo ontzettend lekker. De combinatie van het pittige van de rode currypasta en het romige van kokosmelk, echt yum! De gehaktballetjes zijn ook super lekker om als snack te eten. Dus heb je een feestje te vieren, zet dit op tafel en ik weet zeker dat je veel complimenten krijgt. De roerbakgroenten kan je dan er natuurlijk wel uitlaten.
recept Thaise gehaktballetjes maken met een zelfgemaakte rode currypasta
Ik heb zelf een rode currypasta gemaakt voor dit recept. Dit is echt niet moeilijk! Sterker nog binnen 5 minuten heb je de currypasta gemaakt.

probeer ook eens onderstaande recepten