Chinese tomatensoep

KokenKoken
Chinese tomatensoep
Deel met je vrienden:

Jan Willem vindt de Chinese tomatensoep van de afhaal Chinees echt ongelofelijk vies. Hij vindt de soep veel te zoet en veel te chemisch maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hem wel lekker vind. Om Jan Willem een beetje tegemoet te komen ben ik zelf aan de slag gegaan en met succes al zeg ik het zelf. Dit recept om zelf Chinese tomatensoep te maken is echt goed gelukt! Hij is niet te zoet en niet te tomaterig (zal geen goed Nederlands zijn maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel). Het voordeel van dit recept voor Chinese tomatensoep is dat je hem naar smaak invulling kan geven. Wil je hem iets pittiger dan voeg je meer sambal toe, wil je er groenten is…ook prima! Ook lekker erin zijn gebakken ei reepjes.

Recept Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Lunch, Soep
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 10 kommen soep

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 liter tomatensap
  • 2 kipfilets gehalveerd
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 6 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1,5 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels maïzena
  • handje glasnoedels
  • snuf gemalen zwarte peper
  • snuf gemalen zeezout

Instructies

  • Maak een soort van dressing van de azijn, ketjap manis, suiker, sambal badjak, gemberpoeder en citroensap
  • Bak de uien op middelhoog vuur tot de uien glazig zijn
  • Bestrooi de kipfilets met zwarte peper en zeezout en bak deze aan beide kanten goudbruin
  • Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en bak 1 minuut mee
  • Voeg 1 liter water toe en verkruimel de groentebouillonblokjes. Doe de deksel op de pan en laat het geheel voor 1 uur zachtjes pruttelen
  • Haal na 1 uur de kipfilets uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar
  • Voeg nu 1 liter tomatensap toe en breng de soep aan de kook
  • Voeg nu de "dressing" toe aan de soep en roer dit goed door de soep heen
  • Meng 2 eetlepels maïzena met koud water en voeg het maïzena mengsel toe aan de soep en roer tevens weer goed door
  • Voeg de glasnoedels toe en laat de soep 10 minuten pruttelen. Trek in de tussentijd de glasnoedels uit elkaar
  • Voeg na de 10 minuten de geplukte kip toe en verwarm even kort mee. De soep is nu klaar om gegeten te worden!

 

Dit recept is goed voor een grote soeppan en wij eten er altijd 2 dagen van. Dit is absoluut geen straf want eigenlijk is de soep een dag later nog lekkerder!

Serveer de Chinese tomatensoep met versgebakken kaas-uien brood. Heerlijk!