Sweet chili kippenvleugels met bosui

Sweet chili kippenvleugels met bosui

Afgelopen weken heeft de barbecue flink overuren gedraaid. Eén van de recepten die ik gemaakt heb, waren deze sweet chili kippenvleugels met bosui. De marinade voor de kippenvleugels is echt zo ontzettend simpel. Een kind kan de was doen. Krijg je visite dan is het ook een heerlijke snack om te maken. Het lekkerste resultaat krijg je wel als de kip een nachtje heeft kunnen marineren. Daardoor trekken alle smaken goed in de kip. Voor de saus is het het lekkerste als je een “sweet chilisaus” gebruikt. Het zoete van de chilisaus en honing is namelijk heerlijk met het pittige van de sambal. Ik gebruikte een combinatie van sambal badjak en oelek. Ben je nu niet zo van pittig eten? Gebruik dan alleen sambal badjak, die is namelijk niet zo heel erg pittig.

TIP 1: wil je nu in het najaar/winter niet buiten barbecueën, dan kan je de kippenvleugels natuurlijk ook prima in een grillpan, airfryer over oven bereiden.

recept sweet chili kippenvleugels

Recept Afdrukken
sweet chili kippenvleugels van de bbq
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Snack
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
kilo
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Snack
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
kilo
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng de kippenvleugels met alle overige ingrediënten (op de rode peper en bosui na) en laat minimaal afgedekt in de koelkast 8 uur marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
  2. Grill de kippenvleugels gaar op de bbq, in de oven of op een grill pan. (temperatuur 180 graden) Afhankelijk van de dikte van de vleugels, duurt dit ongeveer 15-20 minuten. Bestrooi de kip met een beetje fijngehakt bosui en eventueel wat fijngesneden rode peper.
Deel dit Recept

TIP 2: ik gebruik kippenvleugels omdat ik niet zo van het kluiven ben. Voel je uiteraard vrij om kippenpootjes te gebruiken als jij dat lekkerder vindt. Ook lekker is om kippendijen in stukjes te snijden, dit aan een satéprikker te rijgen samen met stukjes ui en paprika en dit te grillen op de bbq. Heb je meteen wat groenten binnen.

kippenvleugels van de bbq

sweet chili kippenvleugels gegrild op de bbq met bosui en rode peper

Omdat het ons bijna niet pittig genoeg kan zijn, bestrooi ik de kippenvleugels na grillen nog met extra rode peper. Voor de kinderen had ik een aparte portie gemaakt zonder rode peper.

gegrilde sweet chili kippenvleugels met rode peper en bosui

Uiteraard mogen de frietjes natuurlijk ontbreken bij de sweet chili kippenvleugels. vervang eventueel de honing voor een scheut Licor 43. Serveer dan bij de kip een frisse licor 43 dipsaus. Alleen voor volwassenen dan geschikt natuurlijk 😉