Spaghetti in tomatensaus met gehakt. Deze heerlijke pasta avondmaaltijd is super simpel om te maken en iedereen zal ervan gaan smullen.
Wanneer ik even geen inspiratie heb om te koken maak ik altijd deze spaghetti klaar. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig die je vaak standaard wel in huis op vooraard hebt staan.
Tomatensaus
Wij eten graag pasta in tomatensaus. Deze tomatensaus is echt zo ontzettend simpel maar verveelt qua smaak nooit.
Ik gebruik zelf een pak gezeefde tomaten voor een intensere tomatensmaak. De saus breng ik op smaak met gedroogde oregano, gerookte paprikapoeder, gewone paprikapoeder, verse basilicum, peper en zout. Voor een beetje pit voeg ik ook nog gedroogde chilivlokken toe.
Zelf vind ik het erg lekker om een flinke scheut rode wijn toe te voegen maar uiteraard is dit optioneel. Wil je liever geen wijn gebruiken? Voeg dan een scheutje water toe en gebruik een halve theelepel extra van de gerookte paprikapoeder.
Welk gehakt gebruiken
Ik gebruik eigenlijk bijna altijd half om half gehakt maar zoals met al onze recepten kan je uiteraard ook kiezen voor een andere gehaktsoort. Zo kan je kipgehakt, rundergehakt, lamsgehakt of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken.
Je kunt uiteraard ook iedere keer afwisselen. Zo smaakt je spaghetti ook iedere keer weer anders!
Recept spaghetti in tomatensaus met gehakt
Spaghetti in tomatensaus met gehakt
Ingrediënten
- 350 gram spaghetti
- 1 pak gezeefde tomaten ongeveer 500 ml
- 500 gram gehakt
- 1 ui grof gesnipperd
- 1 rode ui grof gesnipperd
- 4 teentje knoflook fijngehakt
- 15 gram basilicum grof gehakt + eventueel extra ter garnering
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel suiker
- flinke scheut rode wijn is optioneel
- extra vierge olijfolie
- 1 groentebouillonblokje
- Parmigiano Reggiano ik gebruik een zakje kant en klare fijn geraspte Parmigiano Reggiano
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan of grotere koekenpan. Fuit de uien met de chilivlokken, snuf peper en zout kort aan.
- Voeg de knoflook, gerookte paprikapoeder, paprikapoeder en gedroogde oregano toe en bak kort mee.
- Voeg dan het gehakt toe en bak het gehakt voor 5-7 minuten.
- Voeg dan de gezeefde tomaten, suiker en een flinke scheut rode wijn toe. Zet het vuur zachter en laat de saus 1 uur zachtjes pruttelen.
- Kook na 45 minuten dat de pastasaus staat te pruttelen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing samen met het groentebouillonblokje.
- Schep de gekookte pasta en de grofgehakte basilicum door de pastasaus. Bestrooi voor serveren met de Parmigiano Reggiano.
- TIP: je kunt uiteraard ook iedere andere geraspte kaassoort naar eigen smaak gebruiken.
Spaghetti in tomatensaus met gehakt
Ik ben benieuwd of deze spaghetti ook in jouw favoriete dagelijkse maaltijden komt te staan! De pastasaus kun je overigens ook prima een dag van te voren maken. Sterker nog, dat is juist lekker. Wil je helemaal snel klaar zijn? Maak een extra grote pan saus en vries de saus per portie in.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
Heerlijk recept, ook onze favoriet geworden
Beste Moritz,
Wat leuk om te lezen dat deze spaghetti nu een favoriet is 🙂