1vers stokbroodik gebruikte van de AH die met pitten en zaden
50gramroomboter
2teentjesknoflookfijngesneden
handjeverse peterseliefijngehakt
1,5eetlepelcitroensap
1theelepelchilivlokkenof pul biber
flinkesnufpeper en zout
100gramplakjes chorizo(mag uiteraard ook meer)
50gramgeraspte kaasik gebruikte extra belegen
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de bbq tot een temperatuur van 200 graden. Snijd het stokbrood om de 2 cm in maar niet helemaal door tot op de bodem. Smelt 50 gram roomboter en meng dit met de peterselie, knoflook, snuf zout, snuf peper, snuf chilivlokken en 1,5 el citroensap.
Smeer de binnenkant van het stokbrood in met de gesmolten roomboter. Leg de plakjes chorizo en geraspte kaas tussen de inkepingen. Smeer de overige gesmolten kruidenroomboter over het stokbrood. Bestrooi eventueel met extra peper en/of zout. Wikkel het stokbrood in aluminiumfolie en bak 10 minuten indirect op de bbq.