Tinto de Verano een Spaans zomerdrankje

Tinto de Verano een Spaans zomerdrankje

Tinto de Verano is een echt Spaans zomerdrankje gemaakt van rode wijn met bitter lemon en citroen. Gelukkig hoef je niet naar Spanje op vakantie om deze heerlijke Spaanse cocktail te drinken. Thuis kan je dit zomerse drankje echt super makkelijk zelf maken. Tinto de Verano lijkt een beetje op Sangria maar het smaakt echt heel anders. Ik persoonlijk vind het een stuk frisser van smaak. In Spanje houden ze meestal 1 deel rode wijn en 1 deel bitter lemon aan. Wij vinden het lekkerder om 1/3 deel rode wijn en 2/3 deel bitter lemon aan te houden. Voel je uiteraard vrij om zelf lekker te experimenteren met de hoeveelheden.

recept Tinto de Verano

recept Tinto de Verano maken met rode wijn en bitter lemon

Tinto de Verano met citroen

4.34 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: drinken
Keuken: Spaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 250 milliliter rode wijn gebruik het liefst een fruitige rode wijn
  • 750 milliliter bitter lemon
  • 1 citroen + extra citroenen voor garnering
  • ijsblokjes heel veel!
  • munt optioneel

Instructies

  • Meng de rode wijn met de bitter lemon en het sap van een halve of hele citroen. Proef even wat jij zelf het lekkerste vindt. Schenk de Tinto de Verano in een kan met heeeeeeel veeeeeeel ijsblokjes. Snijd eventueel extra citroen(en) voor garnering en smaak. Schenk het in een glas en garneer eventueel met een blaadje munt.
  • TIP: je kan eventueel de bitter lemon vervangen voor 7-up of Sprite en de citroen door sinaasappel of grapefruit.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

WEETJE: weet je eigenlijk wat Tinto de Verano betekent? Het is super simpel. Tinto=rode wijn en Verano= zomer. Voilà….een zomerdrankje met rode wijn!

Zomerse Spaanse cocktail met rode wijn

Op en top genieten van een heerlijke Spaanse cocktail. Je kan trouwens nog best wel verder experimenteren met smaken. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van citroen, sinaasappel of grapefruit. De munt hoort er overigens officieel niet bij maar wij vinden dat persoonlijk wel erg lekker. Maak er als snack bijvoorbeeld een heerlijke Spaans gevuld stokbrood met chorizo bij.

TIP: vind je bitter lemon nu echt helemaal niet lekker, gebruik dan bijvoorbeeld 7-up of Sprite. Qua wijn…..gebruik zeker niet de duurste rode wijn die je in je kast hebt staan. Gebruik ook niet de goedkoopste hoofdpijnwijn die je kan vinden. Wat je erin stopt proef je namelijk echt wel terug. Als je namelijk een hele wrange wijn gebruikt, dan is je cocktail automatisch ook een stuk wranger van smaak.