Het is weer volop bbq en borreltijd, dus dat vraagt om een super lekkere pittige dipsaus – hamburgersaus. Deze pittige saus is momenteel samen met de sriracha mayonaise en krokante spek een veelgebruikte saus bij ons thuis. Ik ben nog steeds bezig met de perfecte Big Mac saus te maken, dus hopelijk gaan jullie deze ook snel zien op Familie over de Kook. Deze dipsaus of hamburgersaus…. geef het een naam…. is zeker niet te pittig. Onze kinderen aten namelijk ook gewoon mee. Ik heb dit keer namelijk de zaadjes uit de rode peper gehaald. Ben jij nu wel echt een pittige eter, dan zou ik ze er gewoon lekker in laten.
Recept pittige dipsaus – hamburgersaus

Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 2 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 bosui heel fijngesneden
- 1 augurken zoet/zuur fijngesneden
- 1 eetlepel sriracha
- 1 eetlepel citroensap
- flinke snuf knoflookpoeder
- flinke snuf uienpoeder
- snuf peper en zout
- handje verse peterselie
- 1/2 rode peper heel fijngesneden en zonder zaadjes/pitjes en zaadlijst
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng alle ingrediënten voor de pittige dipsaus. Zet het schaaltje in de koelkast om alle smaken goed te laten inwerken.
Pittige dip en/of hamburgersaus




Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.