Cheeseburger: de burger onder de burgers

KokenKoken
Cheeseburger: de burger onder de burgers
Deel met je vrienden:

Deze cheeseburger bevat zo ongelofelijk veel lekkere ingrediënten dat het echt super lastig is om een goede titel aan deze burger te geven. Hij moet namelijk deze cheeseburger niet tekort doen. Dit is namelijk echt een topper van een burger. Alles wat lekker is zit namelijk op deze burger. Wat dacht je van krokant uitgebakken spek, een perfect gebakken eitje, cheddar en de topper is toch wel de gekarameliseerde ui die op deze burger zit. Ook de saus is zooooo lekker….die wil je het liefst overal op gaan smeren. Wij grillen de burger uiteraard op de bbq maar mocht je geen bbq hebben, dan kan je hem uiteraard ook op een grillpan grillen. 

De burger onder de burgers is absoluut deze cheeseburger

Er zit echter ook een groot nadeel aan deze burger….je kan hem absoluut niet fatsoenlijk eten! Als je deze cheeseburger eet zit je nog net niet van top tot teen onder. Nu draagt Jan Willem momenteel een behoorlijke baard en deze zit altijd onder de saus en eigeel….bleghhhhh…..dat is echt niet om aan te zien. Dus heb je een partner met een baard, zorg dan dat je hem tijdens het eten niet aankijkt…

Cheeseburger

2 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram half om half gehakt
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 eidooier
  • 3 theelepels paprikapoeder hot
  • 3 tl kerrie masala
  • flinke hand vers gehakte peterselie
  • snuf zeezout
  • snuf gemalen zwarte peper
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 3 grote uien
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • snuf zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 6 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder hot
  • 2 theelepels gedroogde provencaalse kruiden
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepels mosterd
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • sla naar keuze
  • 8 plakjes uitgebakken spek
  • 4 stuks gebakken eieren
  • 2 stuks tomaten in plakjes gesneden

Instructies

  • Meng het gehakt met alle kruiden, eidooier en peterselie. Vorm er 6 platte burgers van en laat even opstijven in de koelkast Haal ongeveer een uur voordat je gaat bbq'en de burgers uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  • Voeg alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer dit goed door. Dek af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Ga verder met het maken van de uien. Verwarm een flinke scheut olijfolie en roomboter in een pan Voeg de uien toe met zwarte peper en zeezout Bak 2 minuten op hoog vuur Voeg de sambal toe en bak weer 2 minuten mee Voeg dan de honing toe en bak even kort mee Zet nu het vuur laag en laat de uien onder af en toe roeren karameliseren. Neemt ongeveer 10 minuten tijd in beslag
  • Grill de burgers op de BBQ en leg vlak voor de burger af is de geraspte cheddar erop.
  • Smeer het hamburgerbroodje in met de saus, leg wat sla op het broodje, dan de cheeseburger, plakjes tomaat, gekarameliseerde uien, krokant gebakken spek en het gebakken eitje.

 

Serveer de Burger met zelfgemaakte patat!

         Eet Smakelijk en vergeet geen servetje te pakken!